Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus: Lähes mistä tahansa harrastuksesta voi kehittyä ammatti

Lähes mistä tahansa harrastuksesta voi kehittyä ammatti. Mitä enemmän mahdollisuuksia on tarjolla, sen parempi. Siksi esimerkiksi harrastamisen Haapaveden malli on äärettömän tärkeä, jotta jokainen lapsi ja nuori pääsee kokeilemaan jotain, jopa useampaakin harrastusta. Siellä voi syttyä kipinä, joka johtaa ammattiin asti.

Harrastusten pariin ajaudutaan usein kavereiden tai paikkakunnalla tarjolla olevien vaihtoehtojen perusteella. Sattumallakin ovat usein sormensa pelissä.

Monesti eri vaihtoehtojakin tärkeämpiä ovat omasta työstään tai harrastuksestaan läpi-innostuneet ihmiset, jotka ovat valmiita venymään ja tekemään intohimonsa vuoksi enemmän kuin riittävästi. Haapavedellä heitä on ollut ja toivottavasti tulevaisuudessakin tänne tiensä löytävät ja täällä kasvavat uudet timohannulat ja piavaruhinpalot.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tavoitteelliseen harrastamiseen mahdollisuuden antavat kansalaisopiston tarjoamat taito- ja taideaineiden perusopetus sekä tietenkin musiikkiopisto. Tavoitteellinen harrastaminen on kantanut hedelmää myös täällä kasvaneiden nuorten keskuudessa. Moni haapavetinen on saanut ammatin musiikin parista, mutta myös teatterista ja tanssista.

Oli tavoitteena sitten urheilijan, muusikon tai joku muu harrastukseen liittyvä ammatti, pärjätäkseen ja mennäkseen eteenpäin siinä, ei riitä, että on huippulahjakas. Täytyy olla myös motivaatiota. Se menestyy, joka saa itsensä treenaamaan silloinkin, kun ei yhtään huvita. Siinäkin innostavat opettajat ja monipuoliset mahdollisuudet ovat avainroolissa.

Lapsena aloitetusta harrastuksesta voi tulla aikuisena ammatti. Taito- ja taideaineet sekä liikunta ovat perinteisiä esimerkkejä siitä, mutta myös uudemmat harrastukset, kuten pelaaminen, voivat johtaa ammattiin. Kuva: Karoliina Jaakonaho
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä