Nyt kannattaa tehdä kunnon pihaterassi – Tässä vinkit rahoitukseenkin

Kuva:

MAINOS -

Vielä tänä kesänä vietämme aikaa tavanomaista enemmän omilla pihoilla. Täten nyt on oiva tilaisuus tehdä pihasta aiempaa viihtyisämpi esimerkiksi remontoimalla terassi.

Terassiremonttien budjetti on itsestä kiinni. Ihan muutamilla satasillakin voi siistiä omasta pihasta tiettyä kohtaa, mutta käytännössä kunnon remontti maksaa tuhansia euroa. Rahoitukseen voit saada apua erilaisilla luottoratkaisuilla hyvinkin nopeasti.Kotimaisen Summarumin sivuilla kulutusluottoja valittaessa voit itse määritellä tarvittavan summan sekä takaisinmaksuaikataulun. Luottovertailun tekeminen ei sido vielä sinua mihinkään.

Yksi ratkaiseva tekijä terassiremontin kustannuksissa on alusmateriaalin valinta.

Ehkä perinteisin ratkaisu on painekyllästetty kestopuu. Se on suhteellisen edullinen ja muutaman vuoden välein käsiteltynä se kestää vuosia. Kestopuu on kyllästetty erilaisilla kemikaaleilla, mitkä estävät puun lahoamisprosessia. Täten kestopuun hävittäminen ei onnistu aikanaan yhtä helposti kuin tavanomaisen puun.

Lämpökäsitelty puu on ehkä kakkosvaihtoehto. Se on käsitelty kestopuuta luonnonmukaisemmin kestämään Suomen sääoloja. Puuta käsitellään jopa 160 asteen lämpötiloissa, jotta se ei lahoaisi niin nopeasti. Jotta tällainen lämpökäsitelty puu kestäisi vuosia, sitä ei pidä asettaa kosketuksiin maan kanssa.

Muodikkain vaihtoehto on komposiittilauta. Se on eräänlainen muovin ja puun yhdistelmä. Hyvänä puolena komposiitissa on se, että materiaali näyttää puulta, eikä se vaadi käytännössä huoltotoimenpiteitä. Huono puoli on taasen se, että komposiitti on vaihtoehdoista selvästi kallein.

Joka tapauksessa on hyvä muistaa, että terassiremontteja ei tehdä joka vuosi, eikä edes muutaman vuoden välein. Täten materiaalit kannattaa valita huolella sekä kestäviksi että myös sellaisiksi, mitkä miellyttävät silmää.

Eikä pidä unohtaa terassin ja yleensäkin asianmukaisten ulkotilojen merkitystä koko asunnon arvolle. Mikäli asunto tulee jossain vaiheessa myyntiin, niin vasta uusittu, näyttävä piha-alue varmasti nostaa kohteen arvoa.

Summarum on kotimainen kilpailutus- ja vertailupalvelu, jonka tavoite on auttaa kuluttajia ja yrityksiä talouden kokonaisvaltaisessa hallinnassa.

Lisäksi Summarum tarjoaa käyttäjilleen laajan kattauksen työkaluja ja oppaita niin henkilökohtaisen talouden hallintaan kuin yritystoimintaankin.