Paikallisuutiset

Hilla Groupin muutosneuvottelut päättyivät - Haapavesi-lehti ilmestyy normaalisti jatkossakin

Muutosten taustalla on painotuotteen kustannusten voimakas kasvu ja muutokset lukijoiden median kulutuksessa. Konserni uudistaa ja monipuolistaa digitaalista sisältötarjontaansa.

Haapavesi-lehteä julkaisevan Hilla Groupin helmikuun alussa alkaneet muutosneuvottelut ovat päättyneet.  Muutosneuvotteluiden lopputuloksena Hilla Group -konsernin eri toiminnoista irtisanotaan 15 henkilöä. Lisäksi määräaikaisia sopimuksia päättyy ja työtehtäviä organisoidaan uudelleen. Konserni varautuu myös lomautuksiin.

Muutosneuvotteluiden seurauksena Keskipohjanmaan sekä Hilla Groupin toisen maakuntalehden, Kainuun Sanomien, painotuotteen ilmestymiseen tulee muutoksia, ja jakelun toimintoja sopeutetaan sen mukaisesti.

Hilla Group uudistaa parhaillaan verkkosivustojaan, kertoo konsernin toimitusjohtaja Mikko Luoma. Kuva: Jukka Lehojärvi

Hilla Group Oyj kasvoi mittavasti kaksi vuotta sitten yrityskauppojen myötä, ja muutosneuvotteluiden taustalla oli myös konsernin tarve kehittää ja yhtenäistää nopeasti laajentuneen konsernin toimintatapoja. Lisäksi pyrkimyksenä on ollut parantaa liiketoiminnan kannattavuutta ja vastata toimintaympäristön muutoksiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Muun muassa pandemia ja Venäjän hyökkäyssota ovat vaikuttaneet materiaalien saatavuuteen ja nostaneet Hilla Groupin kustannuksia erittäin merkittävästi. Samaan aikaan paperisten sanomalehtien tilaajamäärät ovat laskeneet ja yleinen ostovoiman heikentynyt. Nyt päätettyjen muutosten arvioidaan parantavan Hilla Groupin kannattavuutta noin kahdella miljoonalla eurolla vuodessa. Viime vuodelta konserni teki tappiollisen tuloksen.

Lehden jakelu koteihin on koko sanomalehtikentässä kovien haasteiden edessä. Paperin ja jakelun kustannukset ovat nousseet nopeasti, ja lisäksi jakelua kuormittaa jatkuvasti paheneva pula jakajista. Työvoimapulan vuoksi jakelualueita on jouduttu supistamaan ja aikatauluja muuttamaan. Hillan julkaisuja jakaa oman jakelun lisäksi joillain alueilla Posti, joka kärsii myös samoista ongelmista.

– Paperilehden kustannuksista yli puolet on muita kuin lehden sisällön tekemiseen liittyviä kustannuksia. Siksi meidän on kehitettävä myös muita tapoja saattaa lukija sisällön pariin. Digitalisaatio tarjoaa tähän toimivan ratkaisun, toimitusjohtaja Mikko Luoma toteaa.

Fakta

Hilla Group

Mediakonserni, joka julkaisuja ovat maakuntalehdet Keskipohjanmaa ja Kainuun Sanomat sekä 14 paikallislehteä, 9 kaupunkilehteä ja 8 matkailulehteä.

Yhtiön palveluita ovat lisäksi muun muassa paino ja jakelu, tapahtumatuotannot, viestintä- ja mainostoimistopalvelut sekä useat digitaaliset palvelut, kuten Jopox ja Regionline.

Työllistää noin 560 työntekijää.

Liikevaihto vuonna 2022 oli 44,6 miljoonaa euroa.

Haapavesi-lehti kuuluu Hilla Group -konserniin.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä