Paikallisuutiset

Digitaalinen sote-keskus aloittaa Haapavedellä - ”Digitaalisen vastaanoton pariin voi kääntyä minkä tahansa asian kanssa, joka aiemmin olisi vienyt terveyskeskuksen perinteiselle vastaanotolle”

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohteen digitaalinen sote-keskus otetaan maanantaina 10. heinäkuuta käyttöön Haapavedellä. Palvelu on osa hyvinvointialueen järjestämissuunnitelmaa.

Kevään aikana käyttöönotettu palvelu laajenee Haapaveden lisäksi Pyhännälle.

Digitaalisessa sote-keskuksessa asioiminen tapahtuu tietokoneen, mobiililaitteen tai muun laitteen, jolla pääsee tietoverkkoon ja sitä kautta vastaanotolle. Palelun käyttö edellyttää vahvaa tunnistautumista joko pankkitunnusten tai mobiiliavaimen avulla. Kuva: Tomi Kosonen

Digitaalinen sote-keskus tarjoaa alkuvaiheessa muun muassa hoidontarpeen arviointia ja sairaanhoitajan sekä lääkärin etävastaanottoja.  Käytännössä digitaalisen vastaanoton pariin voi kääntyä minkä tahansa asian kanssa, joka aiemmin olisi vienyt terveyskeskuksen perinteiselle vastaanotolle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Digitaalisessa sote-keskuksessa on tarjolla samat palvelut kuin kivijalassa toimivassa sote-keskuksessa. Moni asia soveltuu hoidettavaksi digikanavissa, palvelualuejohtaja Katja Rääpysjärvi kertoo.

Asiakas tarvitsee palvelua varten tietokoneen tai mobiililaitteen tai minkä tahansa, jolla pääsee tietoverkkoon ja sitä kautta vastaanotolle.

– Digipalvelussa avun saa käytännössä välittömästi. Hoitaja arvioi hoidon tarpeen, jonka jälkeen asiakas saa avun asiaansa tai hänet ohjataan kivijalkapalveluun, Rääpysjärvi kertoo.

Digitaalinen sote-keskus aloitti toimintansa huhtikuussa. Tällä hetkellä mukana jo kahdeksan maakunnan eteläosan kuntaa. Koko Pohteen alueelle digitaalinen sote-keskus laajenee vuoteen 2025 mennessä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Digitaalinen sote-keskus on avoinna myös iltaisin ja viikonloppuisin ja koko kesäajan kaikissa kiireellisissä ja kiireettömissä asioissa.

– Palvelun vastausviive on lyhyt. Asiakas saa siis lyhyessä ajassa kontaktin ammattilaiseen. Palvelu on myös nopea ja turvallinen, Katja Rääpysjärvi kehuu.

Digitaalisessa sote-keskuksessa asioivan tulee kirjautua palveluun vahvalla tunnistautumisella joko pankkitunnusten tai mobiiliavaimen avulla.

Digitaalinen sote-keskus löytyy Pohteen verkkosivuilta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä