Autolaina voidaan nostaa myös vakuudettomana kulutusluottona - huomioi nämä asiat

Kuva:

MAINOS - NORDSEK.COM - 

Autolaina on suosituin kulutusluoton käyttökohde, jota nostetaan pankeista ja rahoitusyhtiöistä. Kulutusluotto autoa varten voidaan nostaa vakuudellisena tai ilman vakuuksia.

 

Vakuudellinen autorahoitus voi laskea lainan korkoa, sillä rahoitusyhtiölle annetaan ostettava ajoneuvo vakuudeksi. Moni nostaa autolainaa ilman vakuuksia, jolloin auton omistus säilyy itsellä, ei rahoitusyhtiöllä.

 

Vakuudeton autolaina nopeasti pankista

Autolainaa voidaan nostaa suoraan myyjäliikkeestä, jolloin autoliikkeen rahoituskumppanit tarjoavat lainaa auton hankintaa varten.Moni nostaa autolainan ilman vakuuksia, sillä tällöin auton hankinta on vieläkin nopeampaa ja omistus säilyy ostajalla.

 

Vakuudetonta autolainaa myönnetään 5 000 - 60 000 eurolle, mutta myös pienempiä lainasummia voidaan nostaa pankista. Kun autolainaa nostetaan ilman vakuuksia, ei autoa tarvitse antaa pankille vakuudeksi.

 

Vakuudetonta rahoitusta voidaan myöntää, kun hakijalla on riittävästi tuloja ja puhtaat luottotiedot. Kuluttaja saa nopeasti lainatarjouksen pankista, sillä pankit tekevät automaattisen luottopäätöksen.

 

Kulutusluotossa maksuaikaa jopa 15 vuotta

Kulutusluottoa voidaan nostaa 1 - 15 vuoden maksuajalla. Lainasumma vaikuttaa tarjottuun maksuaikaan. Sitä suurempi kulutusluotto nostetaan, sitä pidempää maksuaikaa pankit tarjoavat luotolle.

 

Kulutusluoton takaisinmaksu tehdään usein tasaerissä. Tällöin lainan kuukausimaksu pysyy samana kuukaudesta toiseen, jolloin oma budjetointi on helpompaa.

 

Poikkeuksena tästä on vakuudellisessa autolainassa, jossa viimeinen maksuerä voi olla jopa puolet lainasummasta. Tällöin kyseessä on eräänlainen bullet laina, jolloin lainaa lyhennetään vain puoleenväliin asti, jonka jälkeen joko laina maksetaan pois tai se uudelleen rahoitetaan. Rahoitusyhtiöt tarjoavat tätä maksutapaa usein, jotta kuukausierän suuruus saadaan alaspäin.

 

Luoton voi aina maksaa etuajassa takaisin. Jos esimerkiksi löydät edullisemman vakuudettoman lainan muualta, voit korvata nykyisen lainan ja maksaa sen pois milloin vain.

Kulutusluottoa voi käyttää myös moottoripyörän tai veneen hankintaan

Vakuudeton kulutusluotto on pankin joustavin lainatuote, sillä siinä kuluttaja voi vapaasti valita luotolle käyttökohteen. Tällöin normaalia kulutusluottoa voi nostaa autolainan lisäksi vaikka moottoripyörän tai veneen hankintaa varten.

 

Moni suomalainen haaveilee moottoripyörän tai veneen hankinnasta kesällä. Veneily tai moottoripyörällä ajelu voikin olla erinomainen tapa viettää aikaa luonnossa ja nauttia kesästä.

 

Ajoneuvorahoituksen avulla voidaan rahoittaa kaikkien eri ajoneuvojen ostot myös ilman omaa pääomaa. Koska vakuudettomassa luotossa ei vaadita omia säästöjä, voidaan auto, vene tai pyörä hankkia myös ilman omarahoitusosuutta.

 

Autolainan korko ei ole ainoa kulu

Autolainan korko on merkittävin kuluerä lainassa, mutta se ei ole ainoa. Moni unohtaa vertailla koron lisäksi muita kuluja ja lainan kokonaiskuluja. Autolainan hinta koostuu koron lisäksi mahdollisesta avauspalkkiosta sekä kiinteästä tilinhoitomaksusta.

 

Tilinhoitomaksu peritään lainasta niin kauan, kun lainaa on jäljellä. Erityisesti loppuvaiheessa lainaa tilinhoitomaksun osuus on merkittävä, sillä silloin lainapääomaa on vain vähän jäljellä.

 

Kaikista lainoista ei peritä avauspalkkiota. Tämä on kuitenkin hyvä huomioida, erityisesti jos ajatuksena on maksaa laina etuajassa takaisin pankille.

 

Todellinen vuosikorko on ilmoitettava lainoissa ja se on parempi tapa vertailla kuluja. Todellinen vuosikorko ottaa huomioon lainan kokonaiskulut, joten vertailemalla tätä selvitetään nopeasti edullisin lainatarjous.

 

Kolme vinkkiä autolainan nostoon

Autolainan nostaminen on nopeaa ja helppoa. Erityisen joustavaa on vakuudeton kulutusluotto, joka voidaan nostaa tilille nopeasti jopa samana päivänä. Tässä kolme vinkkiä lainan nostoon:

 

- Vertailla todellista vuosikorkoa, älä nimelliskorkoa

- Vakuudellisessa autolainassa rahoitusyhtiö omistaa auton

- Autolainan koroissa suuria eroja

Todellinen vuosikorko on nimelliskorkoa parempi mittari lainan hinnasta, sillä se ottaa huomioon kaikki eri kulut.

 

Jos haluat omistaa rekisterissä auton itse, kannattaa kulutusluotto nostaa ilman vakuuksia.

 

Autolainan hinnat vaihtelevat paljon. Vakuudellista autolainaa voidaan saada edullisemmalla korolla, mutta korkoa kannattaa verrata myös vakuudettomaan lainaan.

Kilpailuta kulutusluotto Nordsekin avulla

Kulutusluottojen koroissa on suuria eroja, joten korko kannattaa aina kilpailuttaa. Vakuudettomien kulutusluottojen korkotaso voi vaihdella 4 - 20 % välillä.

 

Pankkien tarjoaman koron määrään vaikuttaa hakijan tiedot ja lainamäärä. Lisäksi pankin oma hinnoittelumalli vaikuttaa aina hinnoitteluun. Osa pankeista kilpailee alhaisella hinnalla, kun toiset pankit voivat kilpailla suurella luottomäärällä.

 

Nordsekin avulla kuluttaja voi maksutta vertailla kaikki vakuudettomat kulutusluotot aina 60 000 euroon asti. Lainojen vertailu kannattaa aina, sillä se ei sido mihinkään ja on täysin maksutonta.