Asekaappien hyödyt ja vaatimukset

Kuva:

MAINOS

Asekaappi on tärkeä hankinta jokaiselle aseenomistajalle! Se lisää aseiden säilyttämisen turvallisuutta ja auttaa pitämään aseet oikeissa käsissä. Vuonna 2018 voimaan astui uusi asetusmuutos, joka määrittelee, millaisia vaatimuksia asekaapeille on asetettu.

Erityistä suojaa erityisen arvokkaille aseille

Erityisen arvokkaat aseet halutaan usein turvata myös tulipalon varalta. Tällöin aseille kannattaa hankkia palosuojattu kaappi, jossa voi säilyttää myös muita perheen arvotavaroita. Tällaisesta kaapista voi joutua maksamaan useita tuhansia euroja.

Asekaapin asennus

On suositeltavaa hankkia asekaappi, joka painaa vähintään 150 kiloa. Tällainen kaappi on tukeva eikä sitä tarvitse pultata kiinni seinään. Tätä kevyemmät asekaapit vaativat seinään pulttaamisen tai lattiaan ankkuroimisen, jotta ne olisivat tukevia. Näin painavan kaapin liikuttelu on haastavaa ja vaatii yleensä useamman henkilön, joten valitse sen paikka huolella, jotta et joudu myöhemmin siirtämään kaappia johonkin toiseen paikkaan.

Asekaapin tehtävät

Ensinnäkin asekaappi auttaa pitämään aseet oikeissa käsissä. Lukitussa kaapissa ne ovat suojassa lapsilta ja varkailta. Aseet kiinnostavat monia lapsia, mutta ovat erityisen vaarallisia aseita. Tästä syystä etenkin lapsiperheessä ase tulee aina muistaa säilyttää lukitussa asekaapissa.

Aseet ovat vaarallisia myös sellaisten henkilöiden käsissä, joiden mielenterveys on järkkynyt. Tällaisessa tilassa oleva henkilö saattaa pikaistuksissaan sortua äkkipikaisiin ratkaisuihin ja vahingoittaa itseään ja muita. Aseenkantoluvilla pyritään estämään tällaisia tilanteita. Aseenkantoluvan omistajan tuleekin muistaa, kuinka suuri vastuu aseen omistamiseen liittyy. Asetta ei koskaan saakaan luovuttaa vääriin käsiin.

Myös monet varkaat ovat kiinnostuneita erilaisista aseista, etenkin, jos ne ovat erityisen arvokkaita. Tukeva ja jämäkkä asekaappi auttaa pitämään myös pitkäkynnet erossa oman asekaapin aarteista.

Asianmukainen asekaappi suojelee myös aseita. Hyvissä säilytystiloissa ja oikein huollettuina aseet pysyvät tavallista pidempään kunnossa ja niistä on omistajalleen iloa erityisen kauan. Asekaappi on nimensä mukaisesti suunniteltu juuri aseiden säilyttämiseen ja hyvässä asekaapissa vallitseekin aseen kannalta optimaaliset olosuhteet.

Parhaat asekaapit suojaavat aseita jopa tulipalossa. Tällaiset kaapit maksavat melko paljon, mutta etenkin arvokkaiden aseiden omistajat, joilla ei muutenkaan ole pulaa pikkurahasta, suosivat mielellään tällaisia kaappeja, joissa voi aseiden lisäksi säilyttää näppärästi myös muuta arvotavaraa.

Mistä asekaapin voi ostaa?

Nykyään netistä löytyy monia verkkokauppoja, kutenhttps://preeco.fi/669-asekaapit, jotka myyvät ja toimittavat asekaappeja. Ennen ostopäätöksen tekemistä erilaisia vaihtoehtoja kannattaa vertailla ja kilpailuttaa. Myös erilaisten vaihtoehtojen kilpailuttamiseen löytyy näppäriä työkaluja netistä, joten parhaimmillaan uuden asekaapin ostaminen ei vaadi edes kotoa poistumista, vaan ostaminen onnistuu näppärästi vaikka kotisohvalta käsin.