lauantai 27.11.2021 | 12:46
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Toholammin maastopalon syy selvillä – vastaavia paloja lähialueilla kymmenittäin

Ma 4.6.2018 klo 17:18 | päivitetty ma 22:55

Laura Läspä

Keskipohjanmaa uutisoi Toholammilla puoli kolmen aikaan iltapäivällä syttyneestä maastopalosta. Palon syttymissyyksi arvioidaan voimalinjalle kaatuneen puun aiheuttamaa kipinää. Paloalueen laajuudeksi on tarkentunut noin yksitoista hehtaaria. Puoli yhdeksän aikaan illalla palo oli saatu rajatuksi ja hallintaan. Sammutustyöt jatkuvat jälkisammutuksena läpi yön pitkälle tiistaiaamuun.

Palopaikka sijaitsee Toholammin keskustasta noin viisi kilometriä Sievin suuntaan, Parhialan kylän ja Sievintien välissä. Palopaikalta Sievintielle on matkaa muutama kilometri.

Aluksi keskisuureksi luokiteltu maastopalo havaittiin metsäpaloja tähystäneestä lentokoneesta. Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitos kiittelee palon havaitsemisen tapahtuneen nopeasti, palon ollessa vielä aluillaan. Myöhemmin iltapäivällä palon luokitus muutettiin suureksi.

– Voimakas tuuli nopeutti palon leviämistä näin kuivassa maastossa ennestään, päivystävä palopäällikkö Jukka Kangasvieri Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitokselta kertoo päivän haastavista olosuhteista.

Palon havaitsemisen jälkeen paikalle hälytettiin kaksi yksikköä, mutta jo kolmen jälkeen iltapäivälle paikalle saapui neljä yksikköä lisää. Seitsemän aikaan illalla tilannepaikalle oli hälytetty yksiköitä jo yhdeksältä paloasemalta ympäri lähiseutuja. Sammutustöissä auttamaan kutsuttiin myös kaksi rajavartiolaitoksen helikopteria Kajaanista ja Rovaniemeltä. Palanut alue on kokonaan metsämaastoa, eikä suurta vaaraa ympäröiville alueille ole syntynyt.

– Onneksi asutusta ei ole paloalueen välittömässä läheisyydessä, Kangasvieri toteaa.

Oulun ja Vaasan hätäkeskusten alueilla on maanantain aikana syttynyt useita maastopaloja, kun kova tuuli on kaatanut puita sähkölinjoille.

Keskipohjanmaa seuraa tilannetta.

//Päivitetty 4.6. klo 22:55. Päivitetty otsikkoa.//

#