lauantai 4.12.2021 | 21:18
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Kaustiselle nousi uusi mainosnäyttö - kiertoliittymän läheisyyteen pystytetyn jättinäytön ohi kulkee päivittäin yli 11 000 ajoneuvoa

Ma 28.5.2018 klo 12:05

Pitkään haaveiltu ja kyselty jättinäyttö nousi pystyyn ja sai sähköt Kaustiselle tämän viikon torstaina. Näytön pinta-ala on 19 neliömetriä ja se on seitsemäs Keski-Pohjanmaan Kirjapainon omistama Big24-näyttö.

– Voisi sanoa, että tämä on Keski-Pohjanmaan suurin, ehdottaa Kaustisen kehittämiskoordinaattori Timo Pärkkä.

Kun ei suurin, niin ainakin uusin. Kokkolassa, Ylivieskassa, Kannuksessa, Pyhäjoella ja Kalajoella sijaitsevat näytöt ovat samaa kokoluokkaa. Hiekkasärkkien näyttö on hiukan pienempi.

Kahden vilkkaasti liikennöidyn tien risteyskohtana Kaustista oli jo pitkään toivottu näytön sijoituspaikaksi. Liikenneviraston vuoden 2017 tilastojen mukaan kiertoliittymän ohittaa vuorokaudessa 11 200 ajoneuvoa.

– Määrä on koko ajan ollut kasvussa. Tapahtumien aikaan liikennemäärissä on myös piikkejä, toteaa kunnanjohtaja Arto Alpia.

Kaustisen kunta on näytön toteutuksessa yhteistyökumppani ja maapohja on vuokrattu viereiseltä Kappelin Grilliltä. Mainosmateriaalia hallitaan etänä verkosta, joten aineiston vaihtaminen on vaivatonta.

– Tottakai toivotaan, että yrittäjät lähtevät tätä mahdollisuutta hyödyntämään, muistuttavat Pärkkä ja Alpia.

Perhonjokilaakson myyntipäällikkö Outi Lindström pitää taulunäkyvyyttä hyvänä lisänä alueen mediatilan tarjontaan. Paikallislehden, uutissivustojen banneritilan ja jättinäytön näkyvyydestä voidaan solmia sopimuksia ilmoituspaketeista.

– On hyvä myös muistaa, että näytölle mainosmateriaalin vaihtaminen on sekä ekologista että helppoa, sanoo Lindström ja uskoo, että erityisesti tapahtumien ennakkomarkkinointiin taulu toimii hyvin.

– Tällä tavoitetaan myös sellaisia ohiajajia, jotka ovat kauempaa ja eivät tilaa paikallista lehteä.

Kaustisella järjestetään vuosittain useita kauppatapahtumia, joissa ovat mukana alueen yrittäjät, sekä Kaustisen Kansanmusiikkijuhlat ja talvella Kamarimusiikkiviikko.

Big24-näytön myynti alkaa 1. kesäkuuta.

Perhonjokilaakso on osa näytön omistavaa Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:tä.

#