lauantai 4.12.2021 | 21:44
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Myös pienikaliiberisille aseille sekä maalilennokki- ja helikopteritoiminnalle on haettava ympäristölupaa Vattajan ampuma-alueella

Ma 23.4.2018 klo 18:47

Vaasan hallinto-oikeus on päättänyt, että Vattajan ampuma-alueelle tulee hakea melun perusteella ympäristölupaa raskasaseammuntojen lisäksi pienikaliiberisten aseiden ampumatoiminnalle sekä maalilennokki- ja helikopteritoiminnalle.

Etelä-Pohjanmaan Ely-keskus oli velvoittanut Puolustusvoimat hakemaan ympäristölupaa alueen raskasaseammunnoille melun vuoksi. Hallinto-oikeus katsoi, että Vattajan ampumatoimintaa tulee tarkastella kokonaisuutena.

Valituksessa esitetyt muut vaatimukset on hylätty.

Kokkolan kaupunginhallitus oli valittanut Ely-keskuksen päätöksestä, sillä kaupunginhallituksen mukaan ympäristölupaa pitäisi hakea erikseen myös vesistövaikutusten, pohjavesivaikutusten, maaperän pilaantumisen ja alueen merkittävien luonnonarvojen osalta. Hallitus oli myös vaatinut kaikkien ampuma-alueen toimintojen luvittamista ampumatoimintojen lisäksi.

Vaasan hallinto-oikeus viittaa päätöksessään vuoden alussa voimaan tulleeseen raskaiden aseiden ja räjäytysten melutasoista annettuun asetukseen. Se mahdollistaa vuosikeskiäänitason huomioimisen lupaharkinnassa ampuma- ja harjoitusalueiden kokonaismelun ohjearvotasona sekä alueiden meluvyöhykkeiden määrittämisessä.

#