Mielipiteet

Timo Mehtälä kirjoittaa mielipidekirjoituksessaan oikeudesta ja kohtuudesta, joka ei hänen mielestään toteudu aina luonnonsuojelulain tulkinnassa– "Susien havaitseminen tuulimyllyille kaavoitetulla alueella estää niiden rakentamisen."

Timo Mehtälän mielestä luonnonsuojelun puolella monet toimet alkavat olla ylimitoitettuja, esimerkiksi susien havaitseminen tuulimyllyille kaavoitetulla alueella estää niiden rakentamisen. Perusteluna on, että susilauma ei voi enää olla kyseisellä alueella tuulimyllyjen pyöriessä.
Timo Mehtälän mielestä luonnonsuojelun puolella monet toimet alkavat olla ylimitoitettuja, esimerkiksi susien havaitseminen tuulimyllyille kaavoitetulla alueella estää niiden rakentamisen. Perusteluna on, että susilauma ei voi enää olla kyseisellä alueella tuulimyllyjen pyöriessä. Kuva: Aleksi Anttila

Eduskuntavaalit 2023

Muuan Olaus Petri kirjoitti jo 1500-luvulla tuomarinohjeissa: “Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, se ei voi olla lakikaan”. Nämä tuomareille noudatettavaksi tarkoitetut eettiset ohjeet ovat muodostuneet myös suomalaisen kansanperinteen osaksi.

Mikä on oikeus ja kohtuus? Tämä kysymys t

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä