perjantai 19.8.2022 | 12:04
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pohjois-Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä pitää suositukset ennallaan, lasten harrastustoimintaan kohdistuvia rajoituksia ei ole näköpiirissä – Alueen jäljitys- ja testauskäytännöt muuttumassa

Vili Ruuska
Ti 11.1.2022 klo 16:52

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä ei näe aiheelliseksi suositella höllennyksiä koronarajoituksiin. Ryhmä nimittäin totesi koronatilanteen jatkuvan edelleen vakavana.

Pohjois-Pohjanmaa on yhä epidemian leviämisalue. Niin tartuntamäärät kuin ilmaantuvuuskin ovat alueella suuria.

Vaikka sairaalahoitoa vaatineiden potilaiden määrä on säilynyt viime viikkoina pääpiirteittäin tasaisena, odotetaan myös vuodeosastohoitoa vaativien tautitapausten lisääntyvän, kun omikronvariantti leviää. Variantti ei nykytiedon valossa aiheuta aiempaa vaikeampaa taudinkuvaa, mutta kun tartuntamäärät lisääntyvät, myös sairaalahoitoa vaativien tapausten määrä kasvaa.

Etäkoulua tai lasten ja nuorten harrastustoimintaan kohdistuvia rajoituksia ei tällä hetkellä ole Pohjois-Pohjanmaalla suunnitteilla. Sen sijaan koordinaatioryhmä muistuttaa, että rokotekattavuuden nosto on edelleen keskeinen keino alueen terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi. Alueella on yhä suuri määrä ihmisiä ilman rokotusten antamaa suojaa, mikä aiheuttaa riskin terveydenhuollon kuormitukselle.

Myös alueella voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia esimerkiksi yksityistilaisuuksien järjestämisestä, maskien käytöstä ja etätyöstä sekä korona-ajan yleisistä hygieniakäytännöistä on edelleen tärkeää noudattaa.

Kuten pääkaupunkiseudulla, myös Pohjois-Pohjanmaalla tartuntojen jäljitys on monin paikoin ruuhkautunutta. Alueella onkin valmistelussa muutoksia jäljitys- ja testauskäytäntöihin, jotta terveydenhuollon resursseja saadaan kohdennettua vaikuttavasti potilaiden hoitamiseen ja rokotuksiin.

Valmisteilla olevan ohjeen mukaan tavallisissa flunssaoireissa ei esimerkiksi tarvitsisi – poikkeustapauksia lukuun ottamatta – hakeutua terveydenhuoltoon koronatestiin. Testaus- ja karanteenikäytäntöjen muutoksista tiedotetaan tarkemmin erikseen.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.