keskiviikko 16.6.2021 | 16:32
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Tuulikaarron tuulipuistosta tiedottamiseen uusi menetelmä – Pulkkilaan avataan kiinteä tiedotuspiste toukokuun ajaksi

KATARIINA ANTTILA
Ma 26.4.2021 klo 11:07

Puhuri Oy:n tytäryhtiö Piipsan Tuulivoima Oy avaa toukokuun ajaksi Pulkkilaan infopisteen Tuulikaarron tuulivoimapuistohankkeesta tiedottamiseen. Infopisteessä on paikalla yhtiön työntekijöitä parina päivänä viikossa kertomassa ja keskustelemassa hankkeesta.

Hankekehityspäällikkö Harri Ruopsa kertoo, että tällaiseen tiedotustapaan päädyttiin, koska yleisötilaisuuksien järjestäminen onnistuu koronarajoitusten vuoksi toistaiseksi vain etänä.

Piipsan Tuulivoima Oy suunnittelee Tuulikaarron tuulivoimapuistoa Siikalatvan ja Kärsämäen alueelle Haapaveden Piipsan tuulivoimapuistoalueen itäpuolelle. Hankealueella sijaitsee pääosin yksityisten maanomistajien maita.

Hankkeesta on tiedotettu maanomistajia kirjeillä ja hanketoimijan järjestämällä Teams-kokouksella vuoden 2020 aikana. Kaavoituksen ja YVA-ohjelman yleisötilaisuus pidettiin verkkotilaisuutena maaliskuussa 2021.

Siikalatvan ja Kärsämäen kunnanhallitukset ovat hyväksyneet hankkeen kaavoitusaloitteen 2020. Alueella on tehty ympäristövaikutustenarviointiin ja kaavoitukseen liittyviä luontoselvityksiä ja ne jatkuvat vuoden 2021 puolella.

Hankkeen uudeksi omistajaksi on joulukuussa 2020 tullut Piipsan Tuulivoima Oy. Piipsan Tuulivoima Oy:n omistajat ovat samat neljä suomalaista energiayhtiötä kuin Puhuri Oy:n: Oy Katternö Kraft Ab, Suomen Voima Oy, Valkeakosken Energia Oy ja Ålands Elandelslag. Hankkeesta vastaavat henkilöt säilyvät ennallaan.

#