keskiviikko 3.3.2021 | 03:29
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Reeta Taskila kävi tiukan taistelun pronssista Seinäjoen Kaamoshiihdoissa

SEPPO AHO
La 16.1.2021 klo 20:15 | päivitetty ti 07:57

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

HIIHTO

Haapaveden Urheilijoiden Reeta Taskila kävi tiukan taistelun mitalisijoista lauantaina pidetyissä Seinäjoen Kaamoshiihdoissa. Kauden ensimmäinen kisastartti tuotti neljännen sijan N12-sarjan 2,3 km:n matkalla. Reeta jäi vain kolme sekuntia pronssista. Sijoitus oli HaU:n päivän parasta antia.

 

Suhteellisen tasaisessa maastossa vapaalla hiihtotavalla pidetyissä kilpailuissa HaU:n Anni Niku sijoittui N18-sarjan 4,6 km:llä sijalle 7.

– Ladulla ei tosiaankaan ollut juuri ollenkaan nousuja eikä laskuja ja se ei ainakaan minulle kovin hyvin sovi, kertoi Anni.

– Sijoitukseen olen kuitenkin ihan tyytyväinen, vaikka itse hiihto tuntuikin aika tukkoiselta. Suksesta se ei ainakaan ollut kiinni, se toimi hyvin.

 

Riina Taskilan kauden avaus ei sujunut aivan odotusten mukaan. N18-sarjan 12 sija ei silti pistänyt kauden tavoitteita uusiin puihin.

– Ei kulkenut kyllä yhtään ja sen huomaa tuloksistakin, aloitti Riina.

– Harjoittelukausi meni hyvin. Pystyttiin jopa aika hyvin pitämään yhteisharjoituksiakin, vaikka hiihto pääasiassa yksilöharjoittelua onkin, mutta ainahan se porukalla mukavampaa on.

– Kauden tavoitteena ovat edelleenkin SM-kilpailut eli toivottavasti ne pystytään vielä järjestämään.

Sunnuntaina Limingassa hiihdetyissä vapaanhiihtavan sarjahiihdoissa HaU:n parhaasta sijoituksesta vastasivat Kalle Loukkaanhuhta (MYL 10 km) ja Martta Pekkala (T12 3 km) voittamalla omat sarjansa.

Niilo Pekkala (P06 0.6 km), Aino Jylänki (T16 5 km) ja Viivi Jylänki (T18 5 km) hiihtivät omien sarjojensa toiseksi sekä Vilja Pekkala (T14 3 km) sarjan viidenneksi.

 

Jo pari kertaa siirretyt Haapaveden Kansalliset hiihdot on vielä merkittynä kisakalenteriin tammikuun viimeiselle päivälle. Kisojen kohtalo selviää kuitenkin tulevalla viikolla, kuten myös loppiaiselta helmikuun ensimmäiselle lauantaille siirrettyn Pohjois-Pohjanmaan maakuntaviestin kohtalo.

 

Juttua päivitetty 16.01.2021 klo 21.36 lisäämällä Riina Taskilan kommentit.

Juttuun lisätty 19.1. klo 7.56 Limingan tulokset.

#