keskiviikko 3.3.2021 | 05:10
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Cobrat U15 pelaa kevätkauden huippusarjassa

Ma 4.1.2021 klo 12:32 | päivitetty ma 12:33

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

JÄÄKIEKKO

Cobrien U15-joukkue pelaa kevätkaudella valtakunnallisessa ylialuesarjassa. Joukkueessa on vuonna 2006 syntyneitä pelaajia Oulaisista, Ylivieskasta, Kalajoelta, Haapavedeltä ja Nivalasta.

Syyskaudella 2020 Cobrien U15-jääkiekkojoukkue pelasi AAA-sarjaa pohjoisessa lohkossa. Lohkoja sarjassa oli yhteensä neljä. Cobrien kanssa samaa lohkoa pelasivat Kärpät musta, Kärpät valkoinen ja Kärpät keltainen Oulusta, S-Kiekko Seinäjoelta, Hermes Kokkolasta, RoKi Rovaniemeltä sekä Vaasan Sport.

Cobrien sijoitus lohkossa oli neljäs, mikä mahdollisti paikan ylialueelliseen jatkosarjaan kevätkaudelle 2021. Se on U15-ikäluokan korkein mahdollinen sarjataso.

Pääsy tähän valtakunnalliseen ylialuesarjaan on Cobrien joukkueelle hieno tilaisuus pelata ikäluokkansa parhaita vastaan. Vastaavanlaisessa sarjassa Jokilaaksosta on pelannut viimeksi vuonna 1996 syntyneiden ikäluokka Ylivieskasta.

Valtakunnallisessa ylialuesarjassa on yhteensä 26 joukkuetta jäljellä koko Suomesta. Joukkueet on jaettu kolmeen lohkoon.

Cobrat ovat mukana pienenä kasvattajaseurana, kun muut joukkueet tulevat isompien liiga- ja mestisseurojen alaisuudesta. Mukana Cobrien kanssa samassa lohkossa pelaavat Kärpät musta ja Kärpät valkoinen, Vaasan Sport sekä Hermes. Uusina vastustajina lohkossa ovat JYP Jyväskylästä, Kalpa Kuopiosta, sekä Jokipojat Joensuusta.

U15-joukkueet ovat vuoden 2020 Pohjola leiri-ikäluokkaa. Vallitsevan tilanteen vuoksi kartoitustapahtumat siirrettiin tulevalle syksylle 2021. Kartoituksien kautta valitaan lopulta tuleva U16-maajoukkue.

Jatkosarja alkaa tämän hetkisen tiedon mukaan 23. tammikuuta. Tuolloin Cobrat saa vastaansa kotihallilleen Kalpan Kuopiosta. Tuleva kevätkausi on hyvä mahdollisuus päästä seuraamaan Oulaisissa U15 ikäluokan Suomen kärkijoukkueiden pelejä.

Arto Takalo

joukkueenjohtaja

#