keskiviikko 3.3.2021 | 03:56
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Ratsastaja Laura Kangasnimi valittiin nuorten paralympiaryhmään

Ma 21.12.2020 klo 11:30

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Suomen Paralympiakomitean koordinoimaan nuorten paralympiaryhmään valittu 25 urheilijaa vuodelle 2021. Ratsastuksen edustaja on haapavetis-lähtöinen Laura Kangasniemi, joka valittiin lokakuussa pararatsastuksen Suomen maajoukkueen kehitysryhmään.

Mukana on kahdeksan yleisurheilijaa, viisi uimaria, kolme maalipalloilijaa, kaksi parajääkiekkoilijaa sekä yksittäiset edustajat sulkapallosta, triathlonista, ratsastuksesta, pöytätenniksestä, alppihiihdosta, pyörätuolikoripallosta ja sähköpyörätuolisalibandysta.

Nuorten paralympiaryhmä kasvaa viidellä urheilijalla vuoteen 2020 nähden. Ryhmään oli ehdolla 40 urheilijaa. Mukaan valituista urheilijoista 15 oli mukana jo edellisvuoden ryhmässä ja kymmenen on uusia.

Ryhmä kokoontuu neljä kertaa vuodessa leirille Liikuntakeskus Pajulahteen. Leireihin sisältyy lajiharjoittelua, yleisharjoittelua ja lajikokeiluja sekä asiantuntijaluentoja ja urheilijavieraita.

– Nuorten paralympiaryhmän leirit ovat tietenkin vain pieni osa urheilijan kokonaiskehitystä, mutta niiden avulla on pystytty tukemaan urheilijoiden arkea ja he ovat saaneet leirien kautta myös tärkeää vertaistukea muilta samankaltaisessa vaiheessa urallaan olevilta paraurheilijoilta. Valtaosa viime vuosikymmenen aikana maailman kärkeen yltäneistä suomalaisista paraurheilijoista, käytännössä aikuisena vammautuneita urheilijoita lukuun ottamatta, on kulkenut nuorten paralympialeirien kautta, kertoo Paralympiakomitean valmennuspäällikkö Tuomas Törrönen.

Lue lisää:

Laura Kangasniemi valittiin pararatsastuksen maajoukkueeseen

Valkolakki on Lauralle sinnikkyydellä saavutettu työvoitto – Ratsastusonnettomuus muutti nuoren naisen elämän, mutta ei saanut hylkäämään harrastusta

#