sunnuntai 6.12.2020 | 03:37
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Outi Pekkalan kolumni: Minkälaista kuvaa Haapavedestä luodaan erilaisten somekeskustelujen kautta? Netissähän se kotiseuturakkauskin tänä päivänä kukoistaa

Ti 27.10.2020 klo 18:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Tämän kaiken nähtyäni tekee mieli huudahtaa:

et voi kolkkaa kauniimpata näyttää mulle, synnyinmaa!

Sua, kaunis Haapavesi, aina tahdon rakastaa.

Jos mä kuljen kuinka kauas, kerron Sinun kunniaa.

Näin kirjoitti Jaakko Ritola vuotta ennen kuin vuonna 1941 kaatui sodassa isänmaata ja Haapavettä puolustaessaan. Meille tuttu laulu sai sävelensä 1955 ja ensiesityksen aika oli elokuussa Haapavedellä järjestetyssä maatalousnäyttelyssä.

Kuinka usein tämä laulu onkaan saanut sen jälkeen kotiseuturakkauden läikähtämään haapavetisissä sydämissä niin kotona kuin kaukomaillakin. Mieleen tulvahtavat muistot lapsuuden leikkien maisemista niin kesäiltoina kuin talvisina päivinäkin.

Minkälainen on Sinun Haapavetesi tänään? Onko se kaupunki, jossa arjen eläminen on helppoa ja turvallista? Paikka jossa lapsen on hyvä kasvaa ja vanhuksen vanheta? Paikka jossa on sijansa sekä kulttuurille että liikuntapalveluille? Onko se kaupunki, jota virkamiehet ja luottamushenkilöt yhdessä kehittävät? Kaupunki joka elää ajassa ja jonka palvelurakennetta muokataan muuttuvien tarpeiden mukaan? Onko siellä saatavilla osaamista yritysten tarpeisiin ja kiinnostusta sen lisäämiseen. Investoidaanko siellä tulevaisuuteen tähdäten? Onko se kaupunki, joka toivottaa uudet yritykset ja asukkaat lämpimästi tervetulleiksi? Onko Haapavesi paikkakunta, jossa naapuriin luotetaan ja kaveria autetaan? Kaupunki, jossa erilaisuutta siedetään ja erilaisia mielipiteitä pidetään vahvuutena?

Vai onko kuvasi jotain aivan muuta – huonoja palveluja, väestöpakoa, kähmintää, oman ja kaverin edun tavoittelua, riitelyä, valheita, mustamaalausta, syrjäyttämistä?

Minkälaista kuvaa Haapavedestä luodaan erilaisten somekeskustelujen kautta? Netissähän se kotiseuturakkauskin tänä päivänä kukoistaa. Kotipitäjän kunnian kertomiseen maailmalle tarvitaan vain puhelin ja toimiva nettiyhteys.

Mikäli haluat vaikuttaa Haapaveden kehityksen suuntaan ja päätöksentekoon, lähde ehdokkaaksi seuraavissa kuntavaaleissa. Tolkun ihmisille on tilaa ja tilausta arjen asioista päättämässä. Älä jää odottamaan, että joku muu tulee ja tekee.

Kun itse on mukana, on parhaansa tehnyt vaikka tehdyt päätökset eivät oman mielen mukaan menisikään. Demokratiassa jokaisella on yksi ääni, oli se ääni sitten äänekäs tai hiljainen.

Kaupungin menestys vaatii innovatiivista, ammattitaitoista ja sitoutunutta henkilöstöä. Kunnan johtaminen on toimivaa yhteistyötä luottamushenkilöiden ja virkamiesten välillä. Yhteistyö vaatii keskinäistä luottamusta, yhteisiä tavoitteita sekä toimivaa tiedonkulkua. Menestys ei tule riitelemällä, valittamalla ja eri suuntaan soutamalla vaan yhteistyötä tekemällä.

Toivottavasti kaikki tuleville vuosille suunnitellut suuret investoinnit toteutuvat Haapavedellä. Ne yhdessä päättämistä pelkäämättömien luottamushenkilöiden ja ammattitaitoisen virkamiesjohdon kanssa mahdollistavat sen, että kyllä se elämä kantaa Haapavedellä jatkossakin.

Pestään käsiä, pidetään turvaväliä ja pysytään terveinä luontomme tenhovoimasta nauttien!

Outi Pekkala

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.