perjantai 30.9.2022 | 09:41
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kulttuuri

Haapavedellä pistetään matot rullalle – Pääsiäislauantaina pidetään etätanssit Jääskelän Timon tahdissa ja mallia koteihin näyttävät Tuija ja Teijo

KATARIINA ANTTILA
Su 5.4.2020 klo 19:56 | päivitetty ma 12:30

Haapavetisin voimin toteutettavat nettikonsertit kulttuuripitäjästä saavat jatkoa. Jedu Haapavesi, Haapaveden kaupunki ja Haapavesi-lehti järjestävät pääsiäistanssit lauantaina 11. huhtikuuta.

Tansseja tahdittaa Timo Jääskelä ja Kolmas Linja. Timo itse laulaa ja soittaa koskettimia, Sami Pirttisalo laulaa taustoja ja soittaa kitaraa. Kyösti Mehtälä vetelee haitaria.

– Soitamme perinteistä tanssimusiikkia, ja saattaapa olla että jos oikein innostutaan, vedetään joku rock & roll, Timo lupaa.

Ajatuksena on, että kodeissa voi laittaa matot rullalle ja pitää Timon ja kumppaneitten tahdissa omat tanssit.

Poikkeusajan tansseissa on paikanpäällä yksi pari. - Vaikka ajan henkeen kuuluukin olla kotona, haluamme tässä asiassa olla mukana piristämässä haapavetisiä ja kenties muitakin, Tuija Salmela ja Teijo Hyvärinen vastasivat tanssiinkutsuun.

Mallia tanssiin ovat lupautuneet näyttämään haapavetiset Tuija Salmela ja Teijo Hyvärinen. Tuija ja Teijo harrastavat lavatanssia kilpailumielessä ja ovat muun muassa menestyneet mainiosti Seinäjoen Tangomarkkinoilla lavatangon SM-kilpailuissa.

Pääsiäistanssit alkavat lauantaina kello 18 ja kestävät noin 45 minuuttia. Tanssit lähetetään Paikallis-TV:n kautta.

Tanssit on katsottavissa tästä linkistä. Sieltä löytyy myös jo toteutettu Klassista kulttuuripitäjästä konsertti.

Konsertin järjestivät poikkeusajan mielenpiristykseksi yhteistyössä Jedu, Haapavesi-lehti ja Jokilaaksojen musiikkiopisto.

Kulttuuripitäjän konsertteja on tarkoitus jatkaa lähiviikkoina. 21.4. on luvassa yhteislauluilta ja myöhemmin vielä hengellisten laulujen ilta ja Jokilaakson musiikkiopiston oppilaskonsertti.

#