maanantai 25.5.2020 | 07:49
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Omakotitalo tuhoutui tulipalossa korjauskelvottomaksi Haapavedellä, katso video palopaikalta

Katariina Anttila, Outi Yli-Arvo
La 4.4.2020 klo 18:06 | päivitetty la 22:32

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Haapavedellä Kirkkotiellä on syttynyt tulipalo. Kyseessä on uudehko, puurakenteinen omakotitalo. Päivystävä palomestari Matti Virtanen kertoo, että ohikulkija havaitsi palon ja teki hälytyksen. Pelastuslaitoksen ensimmäisen yksikön saavuttua kohteeseen talo oli jo täyden palon vaiheessa ja liekit tulivat läpi talon katosta. Talo tulee tuhoutumaan palossa korjauskelvottomaksi.

Paikalle hälytettiin tilanteen alussa pelastusjoukkue. Sammutus tulee kestämään pitkälle iltaan saakka. Muun muassa kattopeltejä joudutaan poistamaan raivausautolla ullakon sammuttamiseksi ja huonetilan sammuttamiseksi. Vettä palopaikalle ajetaan säiliöautoilla ja lisävettä otetaan läheisestä luonnonvesilähteestä.

Palossa ei ole sattunut henkilövahinkoja. Talo oli tyhjillään palon syttymishetkellä, omistaja on tavoitettu ja palon syttymissyytä selvitetään myöhemmin. Syttymissyytä ei vielä voida arvioida.

Palosta ei aiheutunut vaaraa ympäristölle ja savu levisi vesistön suuntaan. Naapuritalo oli kohtuullisen lähellä, mutta palolla ei ollut missään vaiheessa vaaraa levitä naapurirakennukseen.

Talo sijaitsee Haapavedellä vanhan hautausmaan ja Kirkkojärven välissä.

Pelastuslaitos sai hälytyksen kohteeseen noin kello 17.20.

#