lauantai 28.3.2020 | 11:31
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Nuorisotyötä tehdään nyt etäyhteyksillä – Nuopparitoiminta siirtyy Instagram Liveen, lisäksi käyttöön otetaan discord-kanava, jossa nuoriso voi keskustella reaaliaikaisesti

SUVI HYTTINEN
To 19.3.2020 klo 12:08 | päivitetty ti 07:57

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Haapaveden nuoriso- ja liikuntatilat suljettiin tiistaina koronaviruksen leviämisen estämiseksi, mutta nuorisotyö jatkuu etänä Discord-sovelluksessa ja Nuoppari Instagram Livessä.

Nuorisotoimi ottaa käyttöönsä Discord-sovelluksen todennäköisesti jo tänään torstaina. Haapaveden nuorisotyöntekijät ovat tavattavissa siellä Haapaveden nuorisotoimi -kanavalla.

Discord-sovellus on maksuton reaaliaikainen teksti- ja puhekeskusteluohjelma, jossa voi keskustella sekä avoimissa että yksityisissä ryhmissä ja viestitetellä myös yksityisesti.

Reaaliaikainen keskustelu on luonteeltaan chattailua kirjoittaen tai ääneen keskustellen. Viestihistoria tallentuu ja sen voi selata myöhemmin. Näin käyttäjä näkee poissaolonsa aikana hänelle tai kanavalle lähetetyt viestit.

Discordin voi ladata sovelluskaupasta tai tietokoneella osoitteesta: https://discordapp.com/.

Nuopparitoiminta siirtyy Instagram Liveen. Nuorisotyöntekijöiden tuottamat live-lähetykset tulevat tavallisina nuopparipäivinä eli maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Kellonajoista ilmoitellaan nuorisotoimen some-kanavilla.

Live-lähetysten aiheet ovat ajankohtaisia teemoja, välillä asiaa ja välillä asian vierestä. Lähetyksiä voi seurata tietokoneelta tai kännykältä ja osallistua keskusteluun ja kommentteihin.

Jelppi-verkon etsivä nuorisotyö ja yksilövalmennus toimivat myös etänä ja Discordissa. Etsivä nuorisotyöntekijä ja yksilövalmentaja ottavat yhteyttä asiakkaisiinsa pääsääntöisesti joko puhelimella tai muulla etäyhteydellä.

Näillä näkymin nuoppari pysyy suljettuna 13.4. Myös kaikenlainen ryhmätoiminta on keskeytetty.

#