lauantai 19.9.2020 | 03:21
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kirkon keitto houkutteli yli 150 ruokailijaa yhteiselle lounaalle – Loistoideaksi kiiteltyä tapahtumaa jatketaan kerran kuussa

SUVI HYTTINEN
Pe 14.2.2020 klo 15:37

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Haapaveden seurakuntasalissa torstaina ensimmäistä kertaa järjestetty Kirkon keitto -tapahtuma houkutteli lounaalle yli 150 ruokailijaa. Yhteisöllinen lounas edulliseen hintaan keräsi osallistujilta kiitosta ajatuksena, ja myös tarjolla ollut jauhelihakeitto savuporolla terästettynä maistui porukalle.

Osallistujat olivat etupäässä varttuneempaa väkeä sekä pikkulapsia äiteineen. Kahden tyttärensä kanssa keitolle tullut Heidi Juntunen kiitteli ruokailua loistavaksi ideaksi.

– Tultiin tuolta perhekerhosta syömään. Tavallisesti käydään täällä tähän aikaan kahvilla ja mehulla, mutta tosi kiva juttu, että nyt saatiin keittoa. Ei tarvitse sitten kotona tehdä heti ruokaa.

– Joskus on ollut mielessäkin, että olisipa hyvä, jos edes lapsille tarjottaisiin kerhopäivänä vaikka puuroa.

Heidi arveli, että kirkon keitolla tulee käytyä jatkossakin ainakin sen osuessa kerhopäivälle. – Suuremmalla todennäköisyydellä jaksaa lähteä kerhoonkin, kun tietää, että täällä on ruoka.

Heidi Juntunen tuli kirkon keitolle perhekerhosta tyttöjensä Vilman ja Lyydian kanssa.
Suvi Hyttinen

SeurakuntaemäntäMirva Jantusen ennustajan kyvyt tulivat jälleen toteen näytetyiksi, sillä ennen ruokailua hän kertoi varanneensa keittoa niin, että sillä ruokkisi noin 150 suuta.

– Keitto riitti ja vähän jäi ylikin. Lautasia oli mennyt 154, mutta ruokailijoita oli varmaan vähän enemmänkin, kun osa lapsista söi äidin kanssa samalta lautaselta.

Varasuunnitelmakin emännällä oli mietittynä, mikäli väkeä olisi tullut vielä enemmän. – Jemmassa oli semmoista ruokaa, mitä olisi saatu nopeasti laitettua.

Emännän saama ja muultakin seurakunnan työyhteisöltä kuulema palaute tapahtumasta oli hyvin positiivista. – Koko seurakunnan väen kanssa on iloittu päivästä. Tapahtuma oli oikein mukava ja hyväntuulinen.

Seurakunnan oman keittiöväen apuna ruokaa oli valmistamassa kolme vapaaehtoista talkoolaista. Tarkoituksena on, että jatkossa Mirva suunnittelee ja esivalmistelee ruuan, mutta kokkaamisesta vastaavat talkoolaiset. Vapaaehtoisiksi pyritään saamaan yhdistysten porukoita, mutta myös yksittäisenä henkilönä voi hyvin ilmoittautua mukaan.

Seuraava Kirkon keitto -tapahtuma järjestetään torstaina 19. maaliskuuta.

#