lauantai 19.9.2020 | 03:22
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Hiihtosuunnistuksen SM-kisojen kilpailujohtaja: Lumi riittää Haapavedellä ja kisat pidetään

KATARIINA ANTTILA
Ti 11.2.2020 klo 09:48

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

– Kyllä siitä lähdetään, että kisat pidetään, vakuuttaa Aakonvuoren hiihtosuunnistuksen SM-kisojen kilpailujohtaja Jani Huuha.

Kilpailut pidetään Haapavedellä helmi-maaliskuun vaihteessa. Lauantaina 29.2. kisataan keskimatkoilla ja sunnuntaina 1.3. viestissä.

Pääratamestarin Reima Piispasen mukaan lunta on tullut riittävästi ja pakkaset ovat kovettaneet ajetut urapohjat kestäviksi. Kaikkiaan maastoon on tehty useita kilometrejä moottorikelkka-urastoa.

– Tietenkään, jos lumi tästä vielä paljon sulaa, se ei ole mitään hiihtosuunnistusta. Jonkun verran tullaan tekemään metsässä lapio- ja kolahommia, kun lumitilanne on sellainen kuin on. Me tehdään kaikkemme niissä asioissa mihin me voidaan vaikuttaa, Jani Huuha toteaa.

– Reitistöä on pitänyt vähän muokata, mutta ei kovin paljoa. Ja siellä on hyvä normi-hiihtoverkosto, jota hyödynnetään paljon, minun mielestäni tämän alueen parhaiten hoidetut ja maastollisesti parhaat ladut.

Ilmoittautuminen kilpailuun päättyy 20. helmikuuta.

– Nyt ilmoittautuneita on 73, mutta on ihan normaalia että ilmoittautumiset jäävät viime hetkeen. Mutta realistisesti voi ajatella, että ei ihan 500:aan päästä, mikä oli tavoitteena.

Järjestävien seurojen eli Haapaveden Urheilijoitten, Nivalan Suunnistajien ja Oulaisten Huiman hiihtosuunnistajat eivät saa, nuoria lukuun ottamatta, osallistua kisaan.

– Kaikki lajin ihmiset ovat toimitsijatehtävissä. Toimitsijalistalla on yli 60 henkeä, Huuha kertoo. Hän itse on Oulaisista.

– Tehtäviä on jaettu seuroittain. Haapavetiset vastaavat kaikista rakenteista, urastosta ja tällaisista paikan päällä rakentuvista asioista. Siellä on onneksi tosi hyvää, ahkeraa väkeä.

Kisaorganisaatio on kaiken aikaa valmistellut kisoja aikataulun mukaisesti tammikuun olosuhteista huolimatta.

Ratasuunnittelun lisäksi kisakeskus rakentuu valmiiksi Aakonmajan ympäristöön. Aakonmajan tilojen lisäksi tarvitaan mm. pukeutumistelttoja, infopiste ja ajanottotila.

#