perjantai 18.9.2020 | 23:05
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Roosa Juuska hiihti Keski-Pohjanmaan PM-Sprintin voittoon – Martta Pekkala toiseksi nopein N10-sarjassa

SEPPO AHO
Su 19.1.2020 klo 10:00 | päivitetty ma 13:36

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

HIIHTO

Team Skiersin Roosa Juuska hiihti Reisjärvellä pidettyjen Keski-Pohjanmaan PM-sprinttien naisten yleisen sarjan voittoon. Toiseksi sijoittunut samaisen seuran Miia Säilynojan jäi Juuskasta reilut seitsemän sekunnin kymmenystä.

– Hiihto kulki hyvin ja Miian kanssa käytiin jälleen hyvä loppusuorakamppailu.

– Onhan se hyvä, kun omasta seurasta löytyy saman tasoisia kirittäjiä niin harjoituksissa kuin kilpailuissakin, hehkutti Roosa Juuska.

– Lauantainen kilpailu oli samalla todella hyvä harjoitus SM-kisoja ajatellen, kun hiihdettiin kolme lähtöä.

Sunnuntaina Team Skiers osallistui neljän joukkueen voimin Keski-Pohjanmaan PM-viesteihin Haapajärvellä. Miesten joukkue (Eero Kukkonen, Tuomas Ranto ja Miika Ylikulju) hiihti seitsemänneksi.

Naisten sarjassa Team Skiers kävi seuran sisäiset kilpailut. Voiton otti seuran I-joukkue (Roosa Juuska, Iina Koskela, Miia Säilynoja).

– Sunnuntaina oli hyvä päivä myös. Kisa oli lyhyt ja kovavauhtinen. Ja olihan mukava taas päästä hiihtämään perinteisenkin kisa, iloitsi Roosa Juuska.

 

Reisjärvellä nähtiin myös iso joukko Haapaveden Urheilijoiden hiihtäjiä. HaU:n hiihtojaoston puheenjohtaja Outi Lehtonen arvostaa korkealle Keski-Pohjanmaan piirin tekemää työtä hiihdon eteen, vaikka järjestelyissä muutama seikka mietityttämään jäikin.

 – Itse kisassa en pidä meidän hiihtäjien sijoitusta niinkään tärkeänä, vaan sitä, että nuoret pääsevät treenaamaan sprinttiä. Niitä kun niin harvoin järjestetään, korosti Outi Lehtonen.

– Rata oli kyllä olosuhteisiin nähden hyvä, mutta ohittaminen todella vaikeaa, varsinkin kun finaalien formulalähtö antoi kärkipään lähtijöille ison edun.

– Lähtöpaikat olivat vähän hämärät, osa lähti aika-ajon mukaiselta paikalta, osa taas laitettiin taemmas, hämmästeli Lehtonen.

 

HaU:n kovimmasta tuloksesta vastasi N10-sarjan 0,6 km:n matkalla Martta Pekkala. Koko joukon toiseksi nopeimman ajan hiihtänyt Martta hävisi voittajalle reilut seitsemän sekuntia.

Arttu Mäntylä hiihti M13-sarjan kolmanneksi, kuten myös Ville Nieminen M15-sarjassa sekä Aino Jylänki N14-sarjassa. Matkana kaikilla oli 0,8 km.

Riina Taskila oli N16-vuotiaiden nopein, mutta samaisessa sarjassa hiihtivät myös vuotta nuoremmat, joista viisi hiihti matkan nopeammin.

– Vaikka Viivi Jylänki ei sprintissä omimmillaan olekaan, hiihti hän kuitenkin N18-sarjan 1,2 km:llä viidenneksi. Viivin tähtäin on nuorten SM-hiihdoissa Kontiolahdella, sekä Jyväskylän SM-kisoissa helmikuussa, kertoi Outi Lehtonen.

 

Keski-Pohjanmaan PM-sprintit Reisjärvellä 18.01.2020:

https://reisjarvenpilkehiihto.sporttisaitti.com/kilpailut2/piirinmestaruus-sprintit-ja-kp-c/tulokset/

Keski-Pohjanmaan PM-viestit 19.01.2020:

https://www.kiilat.fi/hiihtojaosto2/kilpailut/kp-cup-ja-pm-viestit/tulokset/

 

 

#