perjantai 18.9.2020 | 23:33
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

HaBan miehet palasivat voittokantaan – neljän ottelun tappioputki katkesi salibandyturnauksen jännittävimmällä pelillä

SEPPO AHO
Su 19.1.2020 klo 05:00 | päivitetty ma 13:29

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

SALIBANDY

Tempo vs HaBa  10–1 (1–0, 4–0, 5–1)  ja  HaBa vs OYUS  4–3 (3–2, 1–0, 0–1)

Haapaveden Urheilijoiden miesten salibandyjoukkue HaBa pelasi kauden kuudennen turnauksensa lauantaina.

Kotihallissa pelatussa turnauksessa vastaan asettui sarjan kaksi kärkipään joukkuetta, raahelainen Tempo sekä Oulun Yliopiston Urheiluseuran salibandyjoukkue.

 

Tempo-ottelusta haapavetisillä ei jäänyt paljon kotiin jääneille kerrottavaa. Raahelaiset pitivät ottelussa vauhtia yllä, pistivät maalipaikoistaan pallon verkkoon, ja HaBa yritti pyristellä mukana.

– Pelin jälkeen laskettiin, että jos kaikki meidän vedot olisivat menneet maaliin, oltaisiin voitettu maalilla, tunnusti HaU:n salibandyjaoston puheenjohtaja Mikael Kangasharju.

Vastustajan ylivoimasta huolimatta HaBa:lla oli ottelussa omat hyvätkin vaiheensa. Mutta tuloksen puuttuminen söi selkärangasta tahdonvoiman ja joukkue turhautui.

– Meidän yli- ja alivoima ei toiminut oikeastaan ollenkaan, jonka lisäksi tuomarit pääsivät kyllä aika hyvin meidän ihon alle, tunnusti Kangasharju.

 

Turnauspäivä on aina kotijoukkueelle pitkä. Päivän ensimmäisen ja viimeisen ottelun väliin jäävän viiden tunnin aikana ennättää tulla koppikuolema, mutta tarpeen tullen myös tunteet laantua.

OYUS-ottelu oli HaBa:lle näytön paikka. Niskassa painoi neljän ottelun tappioputki, jonka katkaiseminen oli joukkueelle sarjataulukonkin kannalta henkisesti erittäin tärkeä.

–Vaihdettiin hieman pelipaikkoja ensimmäisestä pelistä sekä päätettiin karvata ylhäältä ja kovaa, kertoi Mikael Kangasharju.

Ottelu ei kuitenkaan alkanut HaBan kannalta mitenkään mairittelevasti. Nuoret yliopisto-opiskelijat menivät reilun neljän minuutin pelin jälkeen 2–0 johtoon, ja näytti jo siltä, että myös karkaavat haapavetisiltä.

 

Henri Saarelalla ei pallo polttele sormissa.
Seppo Aho

Näissä otteluissa hyvin monesti nousevat esille joukkueen seniorit, koppipelaamisen lisäksi myös kentällä esimerkkiä näyttävät kokeneet joukkuepelaajat. Tomi Pakarisen pitkä ura jääkiekkokaukalossa on opettanut, mitä tarkoittaa tahdonvoima.

– Pakarinen sytytti joukkueen ja yleisön hattutempullaan, jonka lisäksi hän teki valtavan työn myös karvauksessa ja aivan ehdottomasti ansaitsi työhanskat, kiitteli Kangasharju.

HaBan pelit jatkuvat helmikuun ensimmäisenä päivänä Reisjärvellä. Pisteet sieltä ovat entistä tärkeämmät: kumpikin vastaan asettuvista joukkueista (SieSi ja SC Lääderi) ohittaa voitollaan HaBan ja lauantain OYUS-voiton tuoma kauneuspilkku sarjataulukossa on historiaa.

HaBan tehot:  Tomi Pakarinen 3+1, Mikael Kangasharju ja Tapio Keltti 1+1 sekä Eelipekka Matti ja Eemil Taskila 0+1.

 

#