torstai 2.7.2020 | 08:45
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

FC Folk käynnisti futsalkauden kotiturnauksella – Suomen Palloliiton organisaatiouudistus siirsi myös FC Folkin Länsi-Suomen piiriin

SEPPO AHO
Su 1.12.2019 klo 06:00 | päivitetty ma 10:44

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

FUTSAL

FC Folk vs FC-92  3–5 (2–2)

KP-V/Vetämättömät  4–4 (2–3)

FC Folkin futsalkausi starttasi kotiturnauksella lauantaina. Vaikka seura ei ole pariin vuoteen edustusjoukkuetta kesäkaudeksi saanutkaan, on se pitänyt ylväästi futsalperinnettä yllä.

Tälle kaudelle joukkueen kokoonpanosta löytyy myös paluumuuttajia, jotka ovat varmasti enemmän kuin toivottuja niin joukkueen kuin seurankin sisällä.

– Tero Lehtola ja Tuomas Nummela on viimeksi nähty FC Folkin paita päällä kaudella 2014, vahvisti Miikka Koivu.– Miehet tuovat nuoreen joukkueeseen kokemusta ja Nummela toivon mukaan maaliahneena pelaajana myös paljon maaleja.

 

Suomen Palloliitto on yhdistänyt piirijärjestöjään, ja FC Folk kuuluu totutun Keski-Pohjanmaan piirin sijasta nyt Länsi-Suomen piiriin ja pelaa lohkossa C. Suuren organisaatiouudistuksen myötä Länsi-Suomen, Tampereen ja Keski-Pohjanmaan piirit yhdistettiin yhdeksi isoksi Länsi-Suomen piiriksi.

FC Folkin kanssa samaan lohkoon ilmoittautui neljä joukkuetta, joiden kesken pelataan kolminkertainen sarja. Runkosarja koostuu yksittäisistä peleistä sekä kolmen joukkueen turnauksista. Uudistus on aiheuttanut joukkueiden sekä tuomareiden keskuudessa kummastusta.

– Piiri päätti muuttaa viime vuosista sitten kaiken. Sarja onkin rehellisesti sanottuna aikamoinen vitsi.– Turnauksissa aina kahdelle joukkueelle tulee kaksi peliä peräkkäin, jolloin peliajaksi kertyy yhteensä yli kolme tuntia ilman varsinaisia taukoja, kertoi Miikka Koivu.– Kauden avausturnauksessa ihmeteltiinkin muiden joukkueiden ja tuomareiden kanssa näitä uudistuksia, jotka eivät olleet oikein kenenkään mieleen.

 

FC Folkin lauantain ensimmäinen vastustaja nivalalainen FC-92 on ehkä sarjan suurin ennakkosuosikki.

– Joukkue voitti viime kaudella koko sarjan, muistutti Miikka Koivu.

FC Folk johti yllätäin ottelua jo 2–0 kulmapotkutilanteiden ansiosta. Nivalalaiset tulivat kuitenkin rutiinilla rinnalle ja ohi, ja pelaajat alkoivat säästellä voimia seuraavaa ottelua varten.

– Nivalalaisten antaessa pallonhallinnan meille, me saimmekin pientä painetta aikaan, tosin ilman maaleja.

 

Päivän toinen ottelu kaustislaisia vastaan oli FC Folkilta heikompi esitys.

– Alisuoritettiin ottelu aivan huolella, tunnusti Koivu.– Päästiin jo 2–0 johtoon, mutta kun kuviteltiin, että tästähän helppo voitto tulee, niin sorruttiin löysäilyyn ja kaveri pääsi pari kertaa tasoihin ja lopulta johtoonkin.– Onneksi viimeisellä minuutilla päästiin tasoihin, vaikka ei se yksi piste lopulta paljoakaan lämmittänyt.

FC Folkin tehot:  Kalle Vähäaho 2+0, Verneri Jauhiainen, Miikka Koivu, Tuomas Nummela ja Tomi Vähäaho 1+1, Juuso Mattila 0+2, Tuomas Seitajärvi 1+0 ja Ossi Suoksa 0+1

#