maanantai 13.7.2020 | 12:23
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Huskit haki ansaitun pisteen kovalta kotijoukkueelta Utajärven Urheilijoilta

SEPPO AHO
Su 1.12.2019 klo 21:00 | päivitetty ma 10:47

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

JÄÄKIEKKO

UU vs Huskit  3–2JA  (1–0, 1–2, 0–0, 1–0)

Jääkiekon III divisioonan 7. lohko jatkui Huskien osalta Utajärvellä. Kovana kotijoukkueena koko syksyn ollut Utajärven Urheilijat sai vastaansa OYUS-ottelusta tulistuneen Huskilauman ja utajärviset kärsivätkin kauden ensimmäisen pistemenetyksensä kotikaukalossa.

Ottelu oli aivan yhtä tasainen kuin kauden ensimmäinenkin Haapavedellä. Silloinkin jatkoajalla kotijoukkueen voitoksi kääntynyt ottelu jätti varmasti vierailijoille hampaankoloon pureksittavaa, ja jänteet oli yhdessä tuumin päätetty pureskella muusiksi kauden toisessa kohtaamisessa kotiyleisön edessä.

– Ja olihan pelissä tunnetta alusta asti ja niin kuuluu ollakin, tiivisti Huskien valmentaja Ilkka Heikkilä.

 

Huskit pelasi ehdottomasti kauden parhaan pelinsä. Ilkka Heikkilän koko syksyn sisään ajama pelityyli näkyy niin kentällä kuin vaihtopenkilläkin.

Heikkilän luotsaama Huskit pelaa joukkueena: jokainen tietää oman paikkansa, myös pelikaverin, ja kiekko löytää oikean osoitteen sekoittaen sopivasti vastustajan pelitapaa.

Lauantaisesta pelistä ei vauhtia ja tunnetta puuttunut. Ottelussa nähtiin näyttäviä taklauksia tavallista enemmän ja jokaisesta kiekosta taisteltiin loppuun asti. Utajärviset puolustivat kotivoittojen sarjaa hakien varsinaisella peliajalla kolmen pisteen voittoa vimmatusti ja jatkoajalla ratkennut ottelu pistikin UU-fanin huokaisemaan: ”Haapavesi on kaadettu – yes”.

– Tietysti tappio harmitta, mutta ei kyllä hävitty huonolle, tunnusti Ilkka Heikkilä.

 

Ottelun ensimmäinen ja viimeinen erä olivat enemmänkin Huskien hallintaa, toinen Huskien maaleista huolimatta kotijoukkueen. Mikko-Pekka Haarala Huskien maalisssa osoitti jälleen kerran olevansa mies paikallaan ja oli monen tilanteen viimeinen lukko.

– Työmiehen kinttaita olisi voinut jakaa 18 paria, joka äijä pelasi joukkueelle, aloitti Ilkka Heikkilä.– Mutta kyllä yksi oli ylitse muiden: Jarkko Viitasen esitykset koko ottelun ajan olivat aivan huikeita, ylisti Heikkilä.

Huskien tehot:  Rasmus Tähtelä 1+1, Jerry Sarpola 0+2, Jarkko Viitanen 1+0 ja Pasi Haukipuro 0+1

#