tiistai 25.2.2020 | 10:26
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Pikkuhuskit pohjustivat sarjakautta turnausvoitolla – Joukkueessa pelaajia myös Haapajärveltä, Ylivieskasta, Nivalasta ja Pyhäsalmelta

Haapavesi-lehti
Ti 10.9.2019 klo 10:04

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

JÄÄKIEKKO

Haapaveden Huskit 07 -joukkue yhdisti voimat yli kuntarajojen ja osallistui Linnamaalla KKP07 AAA Syysturnaukseen. Joukkueessa oli edustettuina pelaajia Haapajärveltä, Haapavedeltä, Ylivieskasta, Nivalasta ja Pyhäsalmesta.

Alkuminuuteista lähtien peli saatiin tehokkaasti pyörimään vastustajan päädyssä mutta ensimmäinen erä jäi maaleitta. Tässä kohtaa vastustajan maalivahdin torjunnat olivat 17, kun taas Huski-päädyssä 4. Toiseen erään tauosta kaiken irti ottaneet Huskit saivat teroitettua maalikynät ja ottelu päättyi lopulta Huskeille 5–2.

Iltapäivällä urakointi alkoi pohjoisen toista joukkuetta, Thunder Lappia vastaan ensimmäistä peliä huomattavasti suuremmalla tempolla. Tärkeä ensimmäinen johtomaali ja ottelun henkisen hallitsijan viitta puettiin omille, kun vain 2 minuuttia peliä oli pelattu.

Peli jatkui äärimmäisen tasaisena ja oli sykettä nostattavaa katsottavaa loppuminuuteille asti. Peli pyöri jo huomattavasti enemmän omassa päädyssä ja alivoima pelaamistakin saatiin harjoitella. Pelikuvioissa näkyi pienoista haparointia ja vauhti alkoi tuntua pelaajien luissa ja ytimissä. Tästä huolimatta puolustuksen linja piti ja peluutus toimi, ja näin peli saatiin kääntymään voitokkaasti Huskeille lukemin 3–2.

Viimeinen peli olikin varsinainen Titaanien taisto, jossa Huskeilla oli panoksena selvä turnausvoitto kahden alle pelatun voiton päälle. Turnausjärjestäjänä toimineella KKP:lla niin ikään tavoitteena oli saada turnauskärjessä oleva Huskit kiinni pistetilastossa, jolloin maalieron avulla he tulisivat sijoittumaan turnausvoittajaksi. Ennakkoasetelmat olivat kuumottavat.

Pelien välissä tehty tankkaus sai joukkueen energiatasot nousemaan. Ensimmäisen erän maalinteosta vastasi suvereenisti Haapaveden Huskit. Taidokkaasti viimeistellyt maalit saivat vastustajan estämään hyökkäyksiä siihen malliin, että rikkeitä oli otettava ja näin Huskien johtoasema kasvoi ensimmäisen erän loppuun tilanteeseen 0–4.

KKP sisuuntui toiseen erään ja lähti kaventamaan peliä hanakasti. Pelikello sekä huskijoukkueen taitavat maalintekijät ja ohittamaton puolustusosasto torppasivat kuitenkin kavennusyrityksiä siinä määrin, että Turnausvoitto Kiimingin Kiekkopojista irtosi lopputuloksella 7-3.

Eeva-Maria Räsänen

#