tiistai 25.2.2020 | 10:46
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pohjois-Pohjanmaan yrittäjäpalkinto haapavetiselle Nevalanmäen Perhekodille

Arja Kangas Haapavesi-lehti
Su 8.9.2019 klo 08:05

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Pohjois-Pohjanmaan yrittäjäpalkinto on myönnetty haapavetiselle Nevalanmäen Perhekodit Oy:lle, joka täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Kunnianosoitus julistettiin lauantai-iltana maakunnallisessa yrittäjäjuhlassa.

Alkujaan Nevalanmäen Perhekodit Oy sai alkunsa kahden työkaverin ajatuksesta. Kun päätös oman toiminnan käynnistämisestä oli tehty, löydettiin ensimmäiset toimitilat kesällä 1999 Haapavedeltä.

Aluksi asiakkaana oli neljä nuorta, mutta yrityksen kasvu tapahtui nopeasti. Muutaman vuoden kulutta toimitiloiksi soveltuvia kiinteistöjä hankittiin kaksi lisää, joissa käynnistyi myös lastensuojelun sijaishuoltotoiminta.

– Voimakas halu kehittää ja toimia nuorten hyväksi ajoi yrittäjyyteen, summaa Nevalanmäen Perhekodit Oy:n syntyä toinen perustaja, nykyinen omistaja ja toimitusjohtaja Tiina Eriksson yrityksen alkumetrejä.

Tämä vuosi on Nevalanmäen Perhekodit Oy:lle merkittävä, sillä yritys täyttää 20 vuotta. Yrityksen juhlavuotta on haluttu viettää yhdessä henkilökunnan kanssa monin eri tavoin. Yhteistä aikaa on vietetty etelän lämmössä, useammassa osassa, jotta on voitu varmistaa yksiköiden toiminta ja miehistövahvuus.

– Yrityksen tärkein voimavara on osaavat ja sitoutuneet työntekijät. Meillä on aivan erikoislaatuinen Nevalanmäen henki. Se näkyy arjen toiminnassa erityisenä yhtenäisyytenä, sitoutumisena ja ammattimaisuutena. Tällä alalla toimiminen vaatii henkilökunnalta paljon, mutta myös antaa. Työn jälki näkyy ja olemme siitä ylpeitä, Eriksson summaa tuntemuksiaan.

Hänen mukaansa yrityksen pitkä historia näkyy tänä päivänä suurena luottamuksena sijoittavien kuntien sosiaalityöntekijöiden taholta.

– Työn laatuun ja ammattitaitoon luotetaan myös niiden haastavampien nuorten hoidon ja kasvatuksen osalta, mikä tuntuu meistä todella hyvältä.

Tällä hetkellä toimintaa on Haapavedellä kahdessa ja Juvalla kahdessa asuinyksikössä, lisäksi molemmilla paikkakunnilla on useita tukiasuntoja itsenäistyville nuorille.

Nevalanmäen Perhekodit Oy:lla on pitkällä aikavälillä tarkoitus edelleen kasvaa ja laajentaa toimintaansa. Lähiaikoina Haapavedelle avataan yhteisöllisen tukiasumisen yksikkö esimerkiksi ammattikoulua käyville nuorille, jotka eivät vielä ole täysin valmiita itsenäiseen asumiseen.

– Tietysti on myös mahdollista, että laajennamme toimintaamme maakunnan ulkopuolelle Juvan lisäksi toisillekin paikkakunnille.

Nevalanmäen Perhekodit Oy työllistää 48 henkilöä. Liikevaihto tällä tilikaudella 3,2 milj. euroa.

#