maanantai 16.12.2019 | 03:53
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kärsämäki sai toisella jaksolla peli-ilon irti – HaU-pesis katseli, kun kenttä rullasi iloisesti

SEPPO AHO Haapavesi-lehti
Ma 12.8.2019 klo 11:09

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

PESÄPALLO

Kärsämäki vs HaU-Pesis 2-0 (5-2, 26-4)

Pesäpallon Pohjoisen alueen Keski-Pohjanmaan aluesarjan runkosarja on HaU-pesiksen osalta viimeistä ottelua vaille valmis. Haapavesi tulee jäämään sarjan viimeiseksi kävi Hakakujan punaisella perjantaina pelattavassa NiPe Akatemia -ottelussa miten tahansa.

Runkosarja on päättymässä todelliseen jännitysotteluun, jos Pyhäjärvi pystyy keräämään kahdesta seuraavasta ottelusta vähintään viisi pistettä kuudesta. Silloin runkosarjan viimeisessä ottelussa Kärsämäkeä vastaan pyhäjärvisten täytyy pystyä ottamaan kärsämäkisiltä kolme pistettä, mikä ei ainakaan Kärsämäellä pelatun ensimmäisen ottelun perusteella, 1-0 (3-2, 4-4), ole kirkossa kuulutettu ollenkaan. Jos taas runkosarja tulee päättymään tasapisteisiin, pelataan uusintaottelu puolueettomalla kentällä, esim. Haapavedellä.

HaU-Pesis aloitti torstaina sarjajohtajaa Kärsämäkeä vastaan heidän kotikentällään hyvin.

– Ensimmäinen jakso pelattiin tosiaan kuin miehet, vaikka jaksovoittoon asti ei kuitenkaan aivan jaksettu, kehaisi Juha Hatula.

Toisella jaksolla vauhti hiipui HaU-Pesiksen osalta, Kärsämäki sai taas pelirytmistään kiinni ja harjoitellut kuviot alkoivat purra.

– Toisella jaksolla tosin tehtiin puolet enemmän juoksuja kuin ensimmäisessä. Mutta kun kärsämäkiset saivat oman pelinsä kulkemaan, siihen me ei pystytty vastaamaan missään vaiheessa, tunnusti Hatula.

– Juoksumääriä kun katsotaan, on meillä itse kullakin peiliin katsomisen paikka; pudoteltiin palloa räpylästä ja keskittyminen herpaantui.

– Ykköselle palamisessa tehtiin varmasti koko kesän ennätys. Ei edes kehtaa sanoa, mutta riittävästi kuitenkin, tunnusti Hatula nolona.

Mutta ei niin huonoa, ettei aina jotain hyvääkin.

– Vaikka peli oli muuten vähän tasapaksu meiltä kaikilta, niin joukkueen parhaana palkittiin Hyvärisen Tuomo, eikä suotta – kaksi kunnaria, kehaisi Juha Hatula.

#