maanantai 16.12.2019 | 04:09
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Trail Run Korkatti houkuttelee yrityksiä ja perheitä liikuntapäivään Aakonmajalle

SEPPO AHO Haapavesi-lehti
Su 11.8.2019 klo 10:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Järjestyksessään viides Trail Run Korkatti juostaan lauantaina 24. elokuuta Haapaveden Korkatin luonnonkauniissa maastossa. Kilpailu on viides Pohjanmaan Polkujuoksu Cupin kuudesta osakilpailuista ja on ollut alusta asti yksi Cupin kantavista voimista. Tapahtuman keskipisteenä toimii Aakonvuoren tapahtumakeskus, Aakonmaja.

– Tapahtuma on tietysti kilpailu, mutta sen rinnalle olemme pyrkineet luomaan vuosi vuodelta enemmän jokaiselle sopivaa kuntoilupäivää, kertoo Haapaveden Urheilijoiden puheenjohtaja Juha Aho.

– Muutamia yhteisöjä ja yrityksiä meillä on alusta asti jo ollutkin mukana ja heiltä saamien palautteiden sekä toiveiden perusteella olemme aina pyrkineet tapahtumaa myös kehittämään.

Maastossa on edellisvuosien tapaan kaksi erimittaista reittiä (7 ja 15 km) ja varsinaisessa kilpailussa kolme eri sarjaa. Juostuaan 15 km:n reitin, voi maalialueella tehdä lopullisen ratkaisun jatkaako vielä 7 km:n reitille eli juoksee näin ollen tapahtuman kuninkuusmatkan 22 km.

– Jo aikaisempina vuosina kilpailuun on pystynyt osallistumaan ilman julkista ajanottoa ja sama periaate toimii edelleen, korostaa Aho.

– Tämän lisäksi olemme tälle vuodelle ottaneet mukaan uuden noin 3 km:n reitin, joka on maastoltaan helpompikulkuista. Reitti on tarkoitettu kaikentasoisille kuntoilijoille sekä perheille. Kaikki lähdöt tapahtuvat yhteislähtönä.

– Erityisesti tälle 3 km:n matkalle odotamme yritysten ja yhteisöjen innostuvan, koska tällaista vaihtoehtoa on nimenomaan toivottu.

Trail Run Korkatin puuhamiehet Janne Rytky ja Juha Aho haluavat rakentaa päivästä kilpailua unohtamatta koko perheen ja ennen kaikkea yritysten ja erilaisten yhteisöjen yhteistä liikunnallista tapahtumaa.

– Kyllä pohjimmaisena ajatuksena on hyvinvointi. Jos yksikin saa kipinän liikkumiseen, olemme silloin kaikki voittajia, kertoo Janne Rytky.

– Tapahtuma toimii erinomaisena TyKy- ja KiKy-päivänä. Sitä ajatellen olemme pyrkineet myös muistamaan palkintojen suhteen. Eri matkojen parhaiden lisäksi osa palkinnoista arvotaan eri matkojen ja osa kaikkien osallistuneiden kesken, vinkkaa Aho.

Jos yksikin saa kipinän liikkumiseen, olemme silloin kaikki voittajia.

#