maanantai 16.12.2019 | 03:57
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Haapavesi-lehti 10 vuotta sitten: Eevalla oli tiedossa parhaat marja-apajat, Anne-Kaisan kipinä jokkisautoiluun oli yhä tallella ja Maija Sulkala oli tyytyväinen paluumuuttoonsa

Haapavesi-lehti
Ti 13.8.2019 klo 22:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Eeva Törmälehdon erään tiistaiaamuisen metsäreissun saaliina oli ollut ämpärillinen mustikoita ja karvarouskuja. ''Sitä pitää viihtiä mennä sinne mehtään ajan kanssa ja olla vähäänkin tyytyväinen. Kun sitkeästi yrittää niin kyllä niitä marjoja löytyy.'' Ahkeralla metsässäliikkujalla oli tiedossa parhaat marja-apajat, joten hyvä marjasaalis oli jälleen luvassa. Omalta pihalta Eevalla oli tapana korjata talteen viinimarja- ja vadelmasato sekä omenoita, marja-aroniaa, perunaa, porkkanaa ja sipulia. Suurin osa poimituista marjoista päätyi pakastimeen, mutta osasta Eeva valmisti myös mehua. Puolukat hän oli aikonut survostaa syötäväksi kera kuoripottujen ja läskisoosin.

Eeva Törmälehto tiesi, mistä parhaat marja-apajat löytyivät.
Suvi Rytky

16-vuotiaana ensimmäiset jokkisautokisansa ajanut Anne-Kaisa Kallio oli viihtynyt jokkisautojen ratin takana jo 20 vuotta. Kipinä harrastukseen oli lähtöisin hänen isältään, eikä kiinnostus ollut ehtinyt laantua 11 vuoden tauonkaan aikana. Lajissa häntä kiehtoi vauhti ja ilmapiiri. ''Arjen harmaus katoaa kerralla auton ratin taakse'', Anne-Kaisa totesi. Vaikka hänen tavoitteenaan olikin kiertää mahdollisimman paljon kilpailuja kaasu pohjassa, kertoi Anne-Kaisa kuitenkin malttavansa toppuutella kaasujalkaa maantieliikenteessä ja ajella rajoitusten mukaan.

Anne-Kaisa Kallio oli malttanut pysyä jokkisautojen ratin takana jo 20 vuotta.
Suvi Rytky

Kotiseudulleen eläkepäiviä viettämään saapunut Maija Sulkala oli ollut entistä tyytyväisempi paluumuuttoon, kun Kivelän pihapiiri oli muuttanut ilmettään kertaheitolla. Ajatuksena oli ensin ollut pitää talo vain kesäpaikkana, mutta nälkä oli kasvanut syödessä, jolloin kaikki oli päätetty uusia. Pihapiirin rakennukset olivat saaneet vaaleanvihreän maalipinnan sekä kaverikseen kaksi uutta aittaa. Veranta oli uusittu, vanha pihasauna restauroitu sekä sen jatkeeksi oli rakennettu vilpola. ''Samassa saunassa on lämmitetty minun synnyinvedetkin. Kesällä vilpola on paras paikka. Saa istua sateelta suojassa, mutta kuitenkin ulkona.''

Maija Sulkalan lempipaikka oli saunan jatkeeksi rakennettu vilpola.
Suvi Hyttinen

Noran palvelu- ja luontoalan linjoilla oli aloittanut yli sata uutta opiskelijaa, joista puutarhapuoli oli kasvattanut eniten suosiotaan. Uudet puutarhuriopiskelijat olivatkin aloittaneet lukukauden tutustumalla kouluympäristöön.
Suvi Rytky

#