torstai 19.9.2019 | 05:16
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Keräys isänsä menettäneen perheen auttamiseksi saavutti vuorokaudessa tavoitteensa – Haapaveden seurakunnan diakonia varmistaa avun perillemenon

KATARIINA ANTTILA Haapavesi-lehti
Ke 15.5.2019 klo 17:55

Haapavetisen perheen auttamiseksi käynnistetty keräys saavutti ensimmäisen vuorokauden aikana sille asetetun 5000 euron tavoitteen, mutta keräystä jatketaan toistaiseksi koska apua tarvitaan enemmänkin.

Perheen isä menehtyi hiljattain äkilliseen sairauskohtaukseen. Äidin ja viiden 2–12-vuotiaan lapsen taloudellinen tilanne on hyvin hankala.

Keräys käynnistettiin tiistaina Kotimaanapu.fi-sivuston kautta. Haapavetiselle perheelle avun huolehtii perille Haapaveden seurakunnan diakoniatyö.

Diakoniatyöntekijä Hannele Ollila kertoo, että keräyksen kertymistä seurataan ja sen päättymisestä sovitaan Kotimaanavun kanssa.

Kotimaanapu.fi kerää varoja ja käyttää niitä vähäosaisten auttamiseen ensisijaisesti Suomen evankelis-luterilaisten seurakuntien diakoniatyön kautta. Sen taustalla on seurakuntien Kirkkopalvelut.

Kotimaanavun kautta annetuista lahjoista vähennettävät keräyskulut ovat noin 15 prosenttia. Tällä summalla katetaan varainhankinnasta ja rahankeräysluvan hallinnosta koituvia kuluja.

#