Paikallisuutiset

Uudet yrittäjät lähtevät kehittämään Kylpyläsaarta pitkäjänteisellä työllä – Tavoitteena saada päärakennus käyttöön loppukesäksi

Päivi Viitasalo ja Joni Humaloja haluavat kehittää Kylpyläsaaren toimintaa ajatuksella ja kysynnän mukaan. Kahvila pyritään saamaan auki mahdollisimman pian. Perheen uutta työmaata oli maanantaina tarkastamassa myös Martta-koira.
Päivi Viitasalo ja Joni Humaloja haluavat kehittää Kylpyläsaaren toimintaa ajatuksella ja kysynnän mukaan. Kahvila pyritään saamaan auki mahdollisimman pian. Perheen uutta työmaata oli maanantaina tarkastamassa myös Martta-koira. Kuva: Suvi Hyttinen

Kylpyläsaaren uudet yrittäjät, Päivi Viitasalo ja Joni Humaloja, ryhtyvät kehittämään leirintäaluetta pitkäjänteisesti yhdessä kaupungin kanssa. Tavoitteena on nostaa leirintäalue pikkuhiljaa tähtiluokitukseen.

– Kylpyläsaaressa on valtavasti potentiaalia. Tästä saadaan kyllä hieno paikka, mutta se ottaa aikaa. Yhdessä tai kahdessa kesässä ei kaikkea saada valmiiksi, yrittäjät toteavat.

Uusi päärakennus pyritään saamaan käyttöön mahdollisimman pian. Talo on vielä vailla kalustusta ja keittiökoneita, joten alkukesäksi avajaisia ei ole realistista odotella.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tarjouskilpailu kalusteista ja laitteista on vasta menossa, ja toimitusajat ovat 4–6 viikkoa. Lisäksi täytyy hoitaa lupa-asiat ja omavalvontasuunnitelma kuntoon. Myös pihatyöt ovat vielä kesken, Joni kertoo ja arvelee, että parhaassa tapauksessa kahvila voitaisi saada avattua juhannukseksi. Juomien oheen sinne on tulossa tarjolle pientä syötävää.

– Kaikkemme tehdään, että paikka saadaan loppukesäksi toimintaan, mutta se on aika monesta asiasta kiinni, hän jatkaa.

Ympärivuotisessa käytössä olevat uudemmat mökit vaativat myös pientä kalustamista ja sisustamista, mutta yrittäjät arvelevat niiden olevan käyttökunnossa pikapuoliin. Vanhempien mökkien kuntoa aletaan tutkimaan ensi viikolla.

– Ainakin terassit ovat jo niin lahonneita, että ne on pakko uusia, Päivi toteaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Samoin leirintäalueen vanhat wc- ja suihkutilat otetaan käyttöön vasta, kun niihin on tehty pintaremontti.

Uimareille Kylpyläsaaren ranta on aina avoinna, ja mahdollisesti leirintäalueelle saadaan kesäksi myös jäätelökioski.

Rantasaunan on kaupungin puolelta lupailtu valmistuvan kesäkuun puoliväliin mennessä. Sitä ryhdytään vuokraamaan heti, kun mahdollista, ja myös yleisiä saunavuoroja on tarkoitus kokeilla.

Myös bändi- ja pubi-iltojen pitämistä Saaressa on tarkoitus jatkaa, mutta ei välttämättä aivan jokaisena viikonloppuna. Sisätiloihin bändit eivät mahdu esiintymään, mutta esiintymispaikkana voisi toimia rakennuksen päässä oleva katettu terassi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Leirintäalueella yöpyviä ajatellen aikatauluja halutaan aikaistaa niin, että bileillat päättyvät viimeistään kello 1.30.

– Halutaan ajatella lapsiperheitäkin. Täältä voi sitten lähteä jatkamaan iltaa Marjuskaan tai muualle, Päivi toteaa.

Päivi ja Joni ovat toimineet pian neljän vuoden ajan Villa Korkatin yrittäjinä. Pari on remontoinut ja laitellut vanhaa kyläkoulua pikkuhiljaa. Nyt talo alkaa olla kaikin puolin kunnossa ja liiketoiminta hyvällä mallilla.

Juhla- ja majoituspalvelujen ohessa Villa Korkattiin on kehitetty ohjelmapalveluita, kuten pihapeliaktiviteetteja, jousiammuntaa, paintballia, historiikkiretkiä ja läskipyörien vuokrausta. Niitä on tarkoitus jatkossa tarjota myös Kylpyläsaaressa. Lisäksi suunnitteilla on järjestää tulevaisuudessa Saaresta melontaretkiä.

Yrittäjien haaveena on irrottautua itse Saaren töihin muutamana päivänä viikossa, mutta paljon vastuuta jaetaan myös työntekijöille. Ensimmäisenä töitä tarjotaan tutulle tiimille, joka on toiminut vuosia kiireapuna myös Korkatissa.

– Meillä on hyvä ja pätevä jengi valmiiksi kasassa. Kaikilla on matkailualan koulutus ja monipuolinen osaaminen. Siitä halutaan pitää kiinni ja tuoda samanlainen taso ja laatu tänne Saareen, mitä meillä on Korkatissakin, Päivi kertoo.

Myös sekä Päivin että Jonin vanhemmat ovat yritystoiminnassa apuna ja tukena. Esimerkiksi mökkien kunnostuksen ottaa hoitaakseen Päivin isä. Kaupungin puolesta Saareen saadaan pihatöihin avuksi kesätyöntekijä kesä-heinäkuuksi.

Kylpyläsaari on tarkoitus saada ympärivuotiseen käyttöön, mutta etupäässä tilauspohjalta. Tiloissa voidaan järjestää synttäreitä, polttareita, pikkujouluja, tyky-päiviä ja muita yksityistilaisuuksia. Tarjoilut tilaisuuksiin voidaan valmistaa Korkatissa.

– Joskus talviaikaankin voidaan kokeilla kaikille avointa pubi-iltaa tai vastaavaa, Joni suunnittelee.

Kylpyläsaaren yrittäjyys oli Jonin ja Päivin haaveissa jo edellisellä kierroksella, kun leirintäalueelle etsittiin uutta yrittäjää. Silloin työt Villa Korkatin parissa olivat niin alkutekijöissä, ettei mahdollisuuteen voitu tarttua.

– Nyt meihin oltiin yhteydessä kaupungin puolelta, kun sopivaa yrittäjää ei löytynyt. Lopulliset paperit kaupungin kanssa ovat vielä allekirjoittamatta, mutta yhteistyö on sujunut hyvin. On sovittu, että startataan pikkuhiljaa, ja laitetaan paikka yhdessä ajatuksella kuntoon, Joni ja Päivi kertovat.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä