maanantai 20.5.2019 | 09:37
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Haapavedelle käynnistellään taitoluisteluharrastusta – Tarkoitus on perustaa Pohjois-Suomeen 3–5 pienen paikkakunnan yhteinen seura

KATARIINA ANTTILA Haapavesi-lehti+
La 16.3.2019 klo 05:00

TAITOLUISTELU

Haapaveden jäähallissa järjestetään lauantaina 23. maaliskuuta taitoluisteluleiri, jolle kutsutaan mukaan kaikenikäisiä ja -taitoisia taitoluistelusta kiinnostuneita.

Leirin järjestää taitoluisteluvalmentaja Tarja Kunnas. Leirillä on omat ryhmät 3–4-vuotiaille, isommille vasta-alkajille sekä edistyneille luistelijoille.

– Taitoluistelutoiminnalle uskotaan olevan tilausta pohjoisemmassa Suomessa. Haapaveden toimintaan tervetulleita ovat innokkaat luistelijat myös lähiseuduilta, Tarja Kunnas kannustaa.

Mikäli leiri osoittautuu onnistuneeksi, harrastukseen on luvassa jatkoa ensi syksynä hallikauden alkaessa.

Perusteilla on uusi seura, Taitoluistelijat – United Northern skater eli UNS ry, jonka alaisuudessa toiminta todennäköisesti jatkuisi.

Seuran toiminta organisoidaan alusta asti 3–5 pienelle paikkakunnalle kasvukeskusten ulkopuolelle. Näillä näkymin ensimmäiset toiminta-alueet olisivat Haapavesi sekä Leppävirta Etelä-Savossa. Syyskaudella toiminta-alue laajenee pohjoisen Suomen alueella.

Valmentajina uudessa seurassa aloittavat useita seuroja eri puolilla Suomea valmentanut valmentaja Tarja Kunnas ja Rantasalmen urheilijoiden taitoluistelijoiden valmentajana tutuksi Jonna Lyytikäinen.

Valmentajana uudessa seurassa toimivat Tarja Kunnas (kuvassa) ja Jonna Lyytikäinen.
Eetu Kupulisoja

Kunnas kertoo, että Itä- ja Pohjois-Suomessa pienten taitoluisteluseurojen haasteena on taloudellisten resurssien ja jääajan puute.

– Seuran nimen mukaisestikin on UNS ry:stä tavoite koota suuri, usean eri alueen yhdistävä megataitoluisteluseura, jonka yhteydessä eri alueiden taitoluisteluorganisaatiot puhaltavat yhteen hiileen. Suuren seuran vahvuus on juuri massoissa ja jäsenmäärässä.

Viikoittainen yhteinen harjoittelu ei tällaisessa seurassa ole välimatkojen vuoksi mahdollista, mutta se pystyy järjestämään yhteisiä kesäharjoituksia, leirejä, esiintymisiä, näytöksiä, kilpailutoimintaa ja tapahtumia.

– Tapa toimia on vielä taitoluistelussa uusi, mutta "yhteistyössä on voimaa" -sanonta pyritään saamaan toimimaan myös käytännössä.

#