keskiviikko 21.8.2019 | 18:43
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Haapavedelle kaavoitetaan paikkaa 66 tuulivoimalalle – Kesonmäen voimaloitten sijaintiin voi ottaa kantaa kuukauden ajan

KATARIINA ANTTILA Haapavesi-lehti+
Ti 12.2.2019 klo 10:22

Haapaveden Kesonmäen tuulipuiston kaava on tulossa julkisesti nähtäville 30 päivän ajaksi ja tuulipuistosta tullaan järjestämään myös yleisötilaisuus.

Kuntalaisilla ja muilla asiaan osallisilla on nyt mahdollisuus esittää mielipiteensä tuulivoimaloitten sijoittumisesta Kesonmäelle.

Puhuri Oy suunnittelee Kesonmäen alueelle 7 tuulivoimalaa. Alue sijaitsee noin 12 kilometriä Haapaveden keskustasta etelään.

Myös Piipsannevan tuulipuiston suunnittelu etenee. Kaavoituksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma on tulossa julkisesti nähtäville ja sitä on mahdollista kommentoida.

Tämän suunnitelman pohjalta ryhdytään laatimaan kaavaa, jossa linjataan yksityiskohtaisemmin tuulivoimaloitten sijoittelu Piipsannevalle noin 4000 hehtaarin alueelle.

Puhuri Oy suunnittelee Piipsannevalle 59 voimalan tuulipuistoa.

Kaupunginhallitus hyväksyi FCG Suunnittelu ja Tekniikka Oy:n laatimat Kesonmäen tuulipuiston yleiskaavaluonnoksen ja Piipsannevan tuulipuiston yleiskaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelman maanantaina.

Ilkka Repo (ps.) esitti kaupunginhallituksessa kummankin tuulipuiston kaavahankkeen hylkäämistä ja Haapaveden julistautumista tuulivoimavapaaksi kaupungiksi. Esitys ei saanut kannatusta.

Kesonmäen tuulipuistokaavoitus on tarkoitus saada päätökseen tämän vuoden aikana, Piipsannevan vuoden 2020 alkupuolella. Lopullisen kaavat hyväksyy aikanaan Haapaveden kaupunginvaltuusto.

#