keskiviikko 21.8.2019 | 19:18
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Teijo Törmälehdon mielipidekirjoitus: Missä ovat inhimillisiä ja eettisiä arvoja tunnustavat ihmiset?

Haapavesi-lehti+
To 7.2.2019 klo 11:05 [päivitetty to 11:06]

Niin, minä etsin teitä "hyvät ihmiset", missä te olette? Te, joilla on sydän paikallaan ja hyvää tahtoa heikompaa ja puolustuskyvytöntä kanssakulkijaa kohtaan. Minä tiedän, että teitä on Haapavedellä paljon, paljon enemmän, kuin mitä voisi Haapaveden kaupunginvaltuuston päätöksiä tutkiessa olettaa. En halua kierrellä, vaan kysyn perussuomalaisena suoraan, "missä ovat ne inhimillisiä ja eettisiä arvoja tunnustavat ihmiset, jotka uskaltava tehdä omia päätöksiä puhtaalla sydämellä ja ajatus kirkkaana"?

En syytä valtuutettuja enää vanhoista virheistä tai huonoista päätöksistä, koska uusia huonoja näyttää tulevan liukuhihnalta. Tulee mieleen ajatus, että mitä se tekee ihmiselle, kun alistuu leimasimen asemaan, ottamaan vastuun päätöksistä, joihin ei ole itse edes päässyt vaikuttamaan. Että mitäkö minä tarkoitan? No, kyllä minä puhun haapavetisistä, keskustalaisista kaupunginvaltuutetuista, jotka aikovat kylmästi hyväksyä Ahjolan päiväkodin myynnin yksityiselle palveluntuottajalle!

Vaikka valtakunnan mediassa on huomioitu laajasti ongelmat ja suoranaiset laiminlyönnit Esperian vanhustenhoitopalveluissa, jopa kuolemantapauksia epäillään, tästä huolimatta Haapaveden kaupungin johtaja, johtavat virkamiehet ja keskustalaiset kaupunginvaltuutetut ovat ajamassa vanhuksiamme Attendon, toisen todella raakaa markkinakapitalismia noudattavan monikansallisen firman riistettäväksi. Attendolla on ollut omat vaikeutensa järjestää hoitajamitoituksen täyttävää hoitopalvelua, ja nyt kaupunki on kauppaamassa kiinteistöjään ja palveluitaan kyseiselle yhtiölle.

Me tavalliset kansalaiset olemme väsyneet kuulemaan selitystä "talous on niin tiukalla, pakko säästää, muuten meidät hukka perii jne."! Montako kymmentä vuotta valtapuolue on haapavedellä päättänyt lähes kaikista asioista, ja miten kauan teidän on vielä opeteltava, että saatte Suomessa kaupungille määrätyt velvoitteet hoidettua, edes osapuilleen vuosibudjettien raameissa?

Nyt meillä Haapavedellä menee aika ja voimavarat siihen, että keskustapuolue kaupunginjohtajan ja ylimpien virkamiesten kanssa suoltaa aina vain kalliimpia ja hankalampia päätöksiä ja me "oppositiossa" olevat yritämme torpata niitä voimavarojemme mukaan kuntalaisten parhaaksi.

Monet viihteelliset ja kulttuurilliset investoinnit ovat syöneet rahaa, jolla olisi voitu paikata eri sektoreiden vuotuisia budjettiylityksiä.

Kaikesta edellä mainitusta huolimatta hyvää kevään ja vaalien odotusta kaikille tasapuolisesti. Haluaisin yrittää mennä vanhan filosofin ajatuksella, että "yritetään hoitaa ensin omia asioita kuntoon, (tiedän, tiedän.. potkin omaan nilkkaan...) sitten perheen asioita, seuraavaksi kunnan asioita ja, jos voimia vielä riittää, niin koko Suomen asioita" eli "cosa nostra" sanoisi Italialainen.

Teijo Törmälehto

Haapaveden perussuomalaisten puheenjohtaja

#