maanantai 20.5.2019 | 09:50
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Rinnakkaisvesijohtoon 600 000 euroa valtiolta

KATARIINA ANTTILA Haapavesi-lehti+
Ke 5.12.2018 klo 03:00 [päivitetty ke 10:01]

Haapaveden kaupungin omistama Haapaveden Vesi Oy on saamassa valtiolta 600 000 euron avustuksen rinnakkaisvesijohdon rakentamiseen Ainalin Törmänperältä Karhukankaalle.

Lisäksi Haapavedelle on tulossa 50 000 euroa Pienestä Vatjusjärvestä Kirkkojärveen laskevan Myllyojan kunnostushankkeelle.

Avustuksista kertoi kansanedustaja Antti Rantakangas. Summista oli päätetty tiistaina maatalousjaoston kokouksessa. Päätökset olivat yksimielisiä.

Haapaveden Vesi Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Aakko sanoo avustuksen antavan pelivaraa yhtiön toimintaan. Haapaveden Vesi Oy perustettiin vuosi sitten ja se on heti alkuun tehnyt ison investoinnin rinnakkaisvesijohtoon.

Rinnakkaisputkella turvataan runkoputken huoltovarmuutta ja taajaman vedensaantia häiriötilanteissa. Yhteensä 26 kilometrin hankkeen kokonaiskustannukset tulevat olemaan noin 3,5 miljoonaa euroa. Nyt meneillään olevan toisen vaiheen kustannusarvio on 1,1 miljoonaa.

– Voittoahan vesiyhtiö ei saisi tehdä vaan sen päätavoite on turvata asiakkaitten vedensaanti. Avustus vähentää vesimaksujen korotuspaineita ja mahdollistaa uusien investointien suunnittelun.

Aakon mukaan seuraavaksi yhtiön suunnitelmissa on jakeluverkon kunnostusta.

– Myös vesitorni ja alavesisäiliö alkavat olla iäkkäitä.

#