tiistai 25.6.2019 | 02:40
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kansainvälisen olympiakomitean jäsen Sari Essayah Haapaveden Urheilijoitten 80-vuotisjuhlassa: Lasten harrastaminen ei saa olla vanhempien kukkarosta kiinni

KATARIINA ANTTILA Haapavesi-lehti+
La 17.11.2018 klo 22:15 [päivitetty la 22:15]

Haapaveden Urheilijoitten 80-vuotisjuhlassa puhunut Kansainvälisen olympiakomitean jäsen, Kristillisdemokraattien puoluejohtaja Sari Essayah oli huolissaan siitä, että kuntien ja järjestöjen resurssien hiipuessa liikuntapalveluiden tuottaminen liukuu yrityksille.

– Sinällään yksityinen liikuntapalvelu on tervetullut lisä kokonaisuuteen, kunhan se ei tarkoita pidemmän päälle sitä, että urheilukentälle tai hiihtoladulle pääsy on kiinni maksukyvystä.

Essayah totesi liikuntaköyhyyden olevan jo osin totta Suomessa: perhetausta ja asuinpaikka rajoittavat erityisesti lasten ja nuorten mahdollisuutta harrastaa haluamaansa liikuntaa.

– Toivonkin että Haapavedelläkin mietitään keinoja, joilla lapsen ja nuoren harrastaminen seurassa ei jäisi vanhempien kukkarosta kiinni.

Essayah totesi HaU:n perustajajäsenten vuonna 1938 kirjaaman toiminta-ajatuksen kestäneen upeasti aikaa.

– Haapaveden Urheilijoissa on jo 80 vuotta sitten ymmärretty uuden Olympiakomitean toiminta-ajatusten toteutuminen: liikuntaa kaikille ja kilpaurheilua sitä kaipaaville.

Sari Essayah ojensi Haapaveden Urheilijoitten puheenjohtaja Juha Aholle Kansainvälisen olympiakomitean onnitteluadressin.
Katariina Anttila

Sekä kaupunginjohtaja Antti-Jussi Vahteala että kansanedustaja Antti Rantakangas kiittelivät puheenvuoroissaan sitä valtavaa talkootyön määrää, jota Haapaveden Urheilijoissa tehdään.

– HaU:lla on hienosti järjestetty hallinto, joka keventää talkootyötä ja vapauttaa aikaa muihin tehtäviin, Vahteala totesi.

Antti Rantakangas nosti erityisesti esille seuran puheenjohtaja Juha Ahon ideointikyvyn Aakonvuoren liikuntakeskuksen ja muiden liikuntapaikkojen kehittämisessä.

HaU:n juhli syntymäpäiviään lauantai-iltana Haapaveden liikuntahallilla. Noin puolen tunnin mittaisen virallisen osuuden jälkeen kuultiin tunnin mittainen viihdekonsertti.

Tyttö ja Toivevävyt -yhtye oli koonnut juhlakonsertin ohjelmistoon tilanne huomioiden ja vähän kieli poskessa urheilumusiikkia, kuten Eppujen Urheiluhullu, Popedan Sukset ja lastenlauluklassikko Jänöjussin mäenlasku.
Katariina Anttila

Risto Pekkala (vasemmalla), Paavo Mäntylä ja Sirkka Pekkala (oikealla) muistelivat juhlaa edeltävillä kahveilla vuosia, jolloin vapaa-aika kului kuskatessa perheen nuoria hiihtokilpailuissa Inarista Virolahdelle. "Vanhemmat eivät voi paremmin aikaa käyttää kuin olemalla lasten kanssa eikä mikään ei ole mukavampaa kuin kulkea omien lasten kanssa urheilukilpailuissa." Kuvassa myös Helvi Järvenpää.
Katariina Anttila

#