maanantai 22.4.2019 | 17:13
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Huumerikollisuuden tehovalvonta tuotti tulosta: Oulun poliisilaitos löysi runsaasti huumeita, etsintäkuulutettuja ja luvattomia aseita

Seppo Kangas Haapavesi-lehti+
Ke 7.11.2018 klo 16:09

Oulun poliisilaitos osallistui yhdessä muiden Suomen poliisilaitosten kanssa viikkojen 42 ja 43 aikana huumausainerikollisuuden tehovalvontaan. Lukuisten huumausainerikosten ohella poliisin haaviin laitoksen alueella tarttui myös neljä etsintäkuulutettua sekä aseita ja räjähdysaineita

Poliisi kirjasi kaikkiaan yhdeksän huumausainerikosta, kuusi huumausaineen käyttörikosta ja kaksi törkeää huumausainerikosta. Etsintäkuulutettuja löytyi neljä. Rikoksesta epäiltyinä otettiin kiinni kolme henkilöä, joista kaksi pidätettiin. Kotietsintöjä tehtiin kymmenen ja paikanetsintöjä 11.

Valvonnan tuloksena takavarikoitiin 285 grammaa amfetamiinia, 35 grammaa marihuanaa, 68 grammaa hasista, neljä kannabiskasvia ja ekstaasia 446 tablettia. Erilaisia huumaavia lääkkeitä takavarikoitiin lähes kaksisataa kappaletta.

Kaikkiaan poliisin toimenpiteiden kohteina oli 22 rikoksesta epäiltyä henkilöä, joista näistä yksi oli alaikäinen ja neljä ensimmäistä kertaa huumausainerikoksista kiinni jääneitä.

Tehostetun valvonnan yhteydessä ilmenneissä ampuma-aserikoksissa takavarikoitiin yhteensä viisi asetta ja lisäksi kolme kappaletta dynamiitteja.

Valvonnassa ilmi tulleista jo päätetyistä rikosasioista annettiin kaksi sakkovaatimusta. Poliisi antoi myös neljä huomautusta.

#