perjantai 16.11.2018 | 09:15
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Keskusta äänestää viikonloppuna kansanedustajaehdokkaista

Haapavesi-lehti+ | Ti 11.9.2018 klo 09:31 [päivitetty ke 09:16]

KATARIINA ANTTILA

Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piiri järjestää jäsenvaalin kansanedustajaehdokkaista 15-16. syyskuuta. Haapavedellä äänestyspaikkana on nuorisotalo.

Äänioikeutettuja ovat vähintään kaksi kuukautta aikaisemmin puolueeseen liittyneet, 15 vuotta täyttäneet jäsenet. Jokaisella on käytössään kolme ääntä, jotka ovat painoarvoltaan yhtä suuria.

Ehdolle on asetettu 26 henkilöä, joista 15 valitaan kansanedustajaehdokkaaksi. Piirikokous nimeää suoraan ehdokkaaksi kahdeksan jäsenäänestyksessä eniten ääniä saanutta.

Viiden ehdokkaan osalta piirikokouksella on oikeus muutoksiin ja ehdolle voidaan asettaa myös henkilö, joka ei ole mukana jäsenvaalissa. Tällä pyritään varmistamaan ehdokkaitten tasainen alueellinen kattavuus maakunnassa.

Haapavedeltä jäsenäänestyksessä on mukana kansanedustaja Antti Rantakangas. Muut maakunnan eteläosien ehdokkaat ovat kansanedustaja Juha Pylväs Ylivieskasta, Antti Nikula Kalajoelta, Mikko Kinnunen Reisjärveltä, Eija-Riitta Niinikoski Nivalasta, Ulla Savola Haapajärveltä, Marjut Lehtonen Oulaisista ja Ira Toppinen Siikalatvalta.

Oikaisu: Juttuun on lisätty 12.9. klo 9.15 siitä aiemmin puuttunut Ira Toppinen.

#
Fingerpori