torstai 22.10.2020 | 00:33
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Haapaveden kaupunginvaltuuston taloudentasapainotus-kokous siirtyy heinäkuulle – Katso video!

Ti 19.6.2018 klo 18:48 | päivitetty ti 18:50

Haapaveden kaupunginvaltuusto kokoontui tiistai-iltana toteamaan yksituumaisesti, ettei sitä ollut kutsuttu koolle. Syynä oli ristiriitaiset tiedot kokouksen alkamisajankohdasta.

Lehdessä julkaistussa kokouskutsussa alkamisaika on kello 18 ja tämän alkamisajan myös hallintojohtaja Pia Harmokivi vahvisti tiistaina iltapäivällä. Sen sijaan kaupungin nettisivuilla julkaistussa kokouskutsussa alkamisajankohta oli kello 19.

Kokous herätti poikkeuksellisen paljon mielenkiintoa, sillä siellä oli tarkoitus päättää kaupungin talouden tasapainottamisohjelmasta, johon sisältyy muun muassa Ahjolan päiväkodin myyminen, vanhusten asumispalveluitten ulkoistaminen, vuodeosaston paikkamäärän pienentäminen 20:stä 15:een sekä tiukennuksia ehtoihin, joilla kyläkoulut voivat jatkaa toimintaansa.

Aikataulusotkuista huolimatta paikalla oli useampi kymmenen henkeä yleisön edustajia.

Kello 18 aloitetussa kokouksessa Ilkka Repo (ps.) esitti Esko Joentakasen (vas.) kannattamana kokouksen siirtämistä. Puheenjohtaja Päivi Ollila (kesk.) totesi, että asiasta äänestetään ja tämän jälkeen keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Jari Koukka pyysi ryhmätaukoa.

10 minuutin neuvottelutauon jälkeen puheenjohtaja totesi, että asiasta ei tarvitse äänestää. Alkamisajankohdasta on ollut niin paljon epäselvyyksiä, ettei kokous ei ole laillinen ja päätösvaltainen. Valtuusto kokoontuu seuraavan kerran 3.7. klo 18.

#