Kulttuurikirnu Jouko Puolitaipaleelle

Haapaveden vuosittain jaettavan kulttuuripalkinnon, Kulttuurikirnun saaja tänä vuonna on kansanmuusikko ja ite-taiteilija Jouko Puolitaival. Palkinto annettiin hänelle Haapaveden itsenäisyyspäiväjuhlassa. 
Vapaa-aikatoiminnan lautakunta perusteli valintaa erityisesti Jouko Puolitaipaleen tekemällä talkootyöllä. Puolitaival soittaa haitaria ja laulaa. Hän esiintyy ja säestää yhteislauluja muun muassa Eläkeliiton, Reuman ja Tuleksen sekä omaishoitajien kokoontumisissa, vanhusten palvelukeskuksessa ja pienryhmäkodeissa sekä moninaisissa yhteislaulutilaisuuksissa.
Puolitaival on itseoppinut muusikko, joka osti ensimmäisen haitarinsa vasta 27-vuotiaana. Syntyperäinen vatjusjärvinen kertoo, että suvussa on ollut sekä äidin että isän puolella viulu- ja haitaripelimanneja.
Soittotalkoot hän aloitti 80-luvulla tanhuryhmien ja Viihdelaulajat-kuoron säestäjänä. Tällä hetkellä hän soittaa Jeppaset-yhtyessä ja laulaa Helmi-kuorossa.
– Sitä on aina pöhlössään lähtenyt mukaan. Ei ole osannut sanoa ei, Jouko Puolitaival tuumii. Hän sanoo että haitari on vuosi vuodelta ruvennut painamaan enemmän ja enemmän.
Jouko puolitaival on ammatiltaan kirvesmies ja tehnyt myös muuraustöitä. Hän on veistellyt jo nuorena poikana puu-ukkoja. Eläkkeelle jäätyään hän ryhtyi tekemään puuveistoksia moottorisahalla. Vaativin työ on ollut karhuperhe jonka hän veisti myrskyn katkaisemasta kuusijättiläisestä Vatjusjärven koulun pihalla. Karhuista suurin on liki kolmimetrinen.

2 kommenttia

Kommentit

martti
Kyllä Joukon pyyteetön toiminta ,kaikilla elämän alueilla on esimerkillistä. Jouko sekä hanuri eri toten , eipä ole montaa tapahtumaa missä olen käynyt ,ettei siellä pukilla olis istunut tuttu kaksikko. Tämän kertainen Kulttuurikirnun saaja on erinomainen valinta . Toivotan Joukolle kaikkea hyvää valitsemallaan tiellä. Isot onnittelut Kulttuurikirnun omistajalle !
Entinen kirnun saanut
Haapaveden kulttuurikirnujen ensimmäiset saajat olivat Väinö Savikoski ja Hilkka Merikallio.Monta ansiokasta kulttuuripalkintoa eli kirnua on vuosien saatossa jaettu. Kaikki saajat ovat olleet ansiokkaita kulttuurin alan haapavetisiä taitajia. Jouko Puolitaipaleen ansiokas monipuolinen toiminta on nyt tullut huomioitua ja Jouko ansaitsee hatun noston hyvin korkealle.
Kommentoidaksesi ole hyvä ja
kirjaudu sisään